Volkswagen ID.3 mogelijk jaar vertraagd door softwareproblemen

VW ID.3
Volkwagen VW ID.3
Volkswagens elektrische ID.3 verschijnt mogelijk niet deze zomer op de markt, maar pas een jaar later. De vertraging wordt veroorzaakt door grote softwareproblemen. 

Het Duitse Manager Magazin, doorgaans goed geïnformeerd over het reilen en zeilen binnen de nationale auto-industrie, luidt de noodklok over de Volkswagen ID.3. 

Tests

Hoewel Volkswagen zelf nog geen problemen gemeld heeft rond zijn elektrische massaproduct, zouden er bij de tests met de pre-productiemodellen ‘enorme softwareproblemen’ zijn ontdekt, waarvoor tot nog toe geen oplossing gevonden werd. 

Volgens een interne bron komt zelfs het topmanagement regelmatig op de werkvloer om de voortgang op de voet te volgen. Ook zouden er al ontslagen zijn gevallen. Meer dan 10.000 experts zouden bezig zijn te proberen alle problemen zo snel mogelijk op te lossen. 

De softwareproblemen zouden voortvloeien uit een ‘te haastig ontworpen basisarchitectuur’, waardoor de verschillende systemen niet correct met elkaar communiceren of simpelweg uitvallen. 

VW ID.3
VW VW ID.3

“300 problemen per dag”

De problemen begonnen in december, maar zijn nu - ruim twee maanden later - nog steeds niet opgelost. Volgens de experts zijn er honderden testrijders die dagelijks nieuwe softwareproblemen in de ID.3 melden. Sommige werknemers melden zelfs 300 problemen op een dag, klinkt het.

Volkswagen-ceo Herbert Diess beweert desondanks dat van vertragingen geen sprake is. Volgens Manager Magazine zouden de leveringen in het slechtste geval echter tot een jaar vertraging kunnen oplopen.

Lees ook: Strengere EU-milieunorm maakt kleine stadsauto “onbetaalbaar” (+)

Lees ook: Zo fiscaal aantrekkelijk zijn elektrische en hybride wagens: alleen wie met een ‘echte’ plug-in rijdt gaat er op vooruit (+)

VW ID.3
VW VW ID.34 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Hendrik Patyn

  Ben er zeker van dat de Honda e onmiddellijk betrouwbaar gaat zijn, wat anders dan de Tesla's en de i-pace... Tesla heeft zelfs hun garantie met 80000km verminderd, achteruitgang ipv vooruitgang.

 • Hendrik Patyn

  Ben er zeker van dat de Honda e onmiddellijk betrouwbaar gaat zijn, wat anders dan de Tesla's en de i-pace... Tesla heeft zelfs hun garantie met 80000km verminderd, achteruitgang ipv vooruitgang.

 • Geert Tamsyn

  De andere constructeurs zullen ook het leergeld moeten betalen dat Tesla betaald heeft.

 • Hendrik Patyn

  Het niveau van de werknemers in Europa is drastisch aan het dalen, diploma's zijn minder en minder waard, maar ja de slaagcijfers zijn belangrijker, maar dit gaat Europa bekopen...