Vliegende auto volgende maand te koop in de Verenigde Staten

Terrafugia
De vliegende auto van Terrafugia, die in minder dan een minuut kan veranderen in een vliegtuig, is vanaf volgende maand te koop in de Verenigde Staten. 

De Transition is meer vliegtuig dan auto met zijn twee zitplaatsen. De eerste exemplaren zullen volgend jaar worden geleverd. Ze worden vervaardigd door Terrafugia, een bedrijf dat eigendom is van Geely en dat is weer het moederbedrijf van Volvo. De prijs is nog niet vastgesteld, maar de voorverkoop begint volgende maand, aldus het Chinese persbureau Xinhua.

Terrafugia

Recente verbeteringen aan het voertuig omvatten een hybride elektrische motor, verbeterde zitplaatsen, meer bagage-opslag en verbeterde veiligheidsgordels en airbags, aldus het bedrijf. Het voertuig is ook uitgerust met achteruitkijkcamera's en een nieuw parachutesysteem, evenals een 'boost'-modus, die kortstondig extra stuwkracht biedt tijdens het vliegen.

Terrafugia

Het toestel werd in 2016 door de Federal Aviation Administration gecertificeerd als een sportvliegtuig en voertuig voldoet ook aan de eisen van de National Highway en Traffic Safety Administration in de VS. Enige voorwaarde is dat de kopers beschikken over een vliegbrevet. Het bedrijf is van mening dat de Transition een nuttig vehikel kan zijn voor consumenten om op kleine luchthavens te landen en meteen naar huis te rijden. Het vliegtuig heeft uitklapbare vleugels, weegt ongeveer 1.300 kilo en heeft een vast landingsgestel. Het kan vliegen tot een hoogte van maximaal 10.000 voet. 

Terrafugia

De TF-X, een later geplande opvolger voor vier personen op de foto hierboven, zal computergestuurd zijn zodat passagiers een bestemming kunnen intoetsen voordat ze vertrekken. 'De TF-X heeft geen luchthaven nodig voor het opstijgen en landen en rijdt op alle wegen en snelwegen en biedt dus het gemak van echt deur-tot-deur vervoer', aldus het bedrijf.
14 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Freddy De Vos

  Zal nooit in ons land toegestaan worden zonder piloot brevet of dergelijke opleiding!

 • Michael Bigot

  Bruikbaar in States, Australie, zeker niet in ons land. Alhoewel....een gewone Cessna doet het beter als je toch moet landen op een luchthaven

 • Marleen Van Loock

  Algoe dat ik al boven de 50jaar ben dat ik al deze chaos niet lang moet meemaken normaal wandelen ,fietsen , kan dat nog? Neen alles moet rapper en rapper en rapper zie toch is mensen met wat je bezig bent aub. Jullie worden geleefd robots noem ik dat

 • Jurgen Van Den Bergh

  Voor mij is dat nog altijd een rijdend vliegtuig ipv een vliegende auto. Van zodra je in een eerste oogopslag aan een auto niet meer kunt zien dat hij ook kan worden omgebouwd tot een vliegtuig, dan pas is het een vliegende auto.

 • Christine Laevers

  Na de drones zat dit er aan te komen. Er zullen voor- en nadelen zijn. Binnen dertig jaar misschien geen files meer ? Maar migratievogels en het rustige platteland ?