Volledig scherm
© Bollen

Vlaanderen maakt middelen vrij voor ruim 600 extra elektrische laadpunten

De Vlaamse overheid trekt voor meer dan 840.000 euro subsidies uit voor twaalf projecten die zorgen voor de vergroening van bedrijfsvoertuigen en deelwagens. Dat maakt minister van Omgeving en Energie Zuhal Demir (N-VA) bekend in de marge van de Klimaatconferentie in Madrid. De investering zou goed zijn voor 614 bijkomende elektrische laadpunten.

23 reacties

 • paul van de velde

  1 jaar geleden
  En dan kommen er gastjes de stekker er uit trekken ! En in de morgen kan je niet vertrekken naar jou werk. Loop snel om de bus te nemen en sta je daar te wachten op busje kom zo ? Want die kom niet , ze zijn aan het staken !! Wat nu gedaan ???
 • Geert Tamsyn

  1 jaar geleden
  In Nederland daalt de totale CO2 uitstoot door het wagenpark, EV hebben maar een derde van de energie nodig in vgl. met brandstofwagens.
 • Geert Tamsyn

  1 jaar geleden
  Voor bestelwagen Iveco Daily volstaat tot 3,5 ton rijbewijs B, informeer u eens een beetje, Hendrik Patyn. 4X4 met 2 keer zoveel pk vervuilt 2 keer meer en is een gevaar voor andere weggebruikers. Ingeschreven als lichte vracht en hogere kosten fiscaal aftrekbaar, betaalt de mindere welvarende meerderheid voor de welvarende minderheid.
 • Hendrik Patyn

  1 jaar geleden
  Mr Tamsyn een iveco daily van 4,3 ton laadvermogen is een vrachtwagen, geen bestelwagen, wat een onwaarheden weer, best zwijgen.... Deze verbruikt gemakkelijk 12 a 15 liter, kilometerheffing, rijbewijs c, u zou de mensen wat aansmeren... Met een BE kan ik tot 7 ton transporteren, met minioplegger nog meer. Trouwens ik heb een recente vrachtwagen, verbruik 15 liter, 3x zoveel co2, een gevaar op gladde wegen, veel meer onderhoudskosten, nu bespaar ik tot 4000€ per jaar, en 3x minder co2.
 • Hendrik Patyn

  1 jaar geleden
  Subsidies, gewoon ons belastingsgeld verprutsen aan een kleine welvarende minderheid, belastingsgeld van mensen die zich geen EW kunnen permitteren. Draagt niets bij aan het milieu, in Nederland stijgt de co2 uitstoot door het extra elektriciteit verbruik. De EW zou zelfs meer moeten worden belast dan een diesel, want hij stoot meer co2 uit bij produktie, en de grondstoffen voor de batterijen zijn ook niet milieuvriendelijk. ..
 1. Candice en Marijn leven zich uit in een offroad buggy: "Ik vind het wel tof als een man een beetje pit heeft"
  Play
  Blind Getrouwd

  Candice en Marijn leven zich uit in een offroad buggy: "Ik vind het wel tof als een man een beetje pit heeft"

 2. Deze Japanse vrouw is de levensechte Rapunzel
  Play

  Deze Japanse vrouw is de levensech­te Rapunzel