Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © BELGA

Vlaamse regering schetst kader voor uitbouw laadinfrastructuur

Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) heeft het kader voorgesteld voor de uitbouw van een (semi)publieke laadinfrastructuur voor elektrische wagens op privédomein en de uitbreiding van het basisnetwerk van trage en snelle laders. In de tweede helft van de maand mei wordt daarvoor een projectoproep gelanceerd.

32 reacties

 • PAUL VERSPEELT

  1 maand geleden
  @Etienne De Bondt :dan moeten ze er eerst nog voor zorgen , dat iedereen een oprit of garage heeft.
 • Ferdinand Nuyts

  1 maand geleden
  En hoeveel mensen gaan hun nek nog breken over die elektrische kabels die over het voetpad liggen, en in de winter alle kabels onder gesneeuwd en vast gevroren, maar eerst moeten er nieuwe ondergrondse kabels komen in alle straten, deze branden gewoon door.
 • raf peeters

  1 maand geleden
  War E rijden voor een toekomst heeft hebben we onlangs hier mogen lezen waar in Frankrijk duizenden E wagens staan weg te roesten,zover de E wagen toekomst die volgens sommigen 500000 km zouden aankunnen.Hadden we dit verhaal al eens niet ?. Ja 1996 hadden we al eens E wagens en wat geschied ,inderdaad na 6 jaar geen enkele meer ,ook allemaal verschroot.Moest nu de E wagen niet financieel praktisch betaald wordt door de belastingbetaler was het nu ook de E wagen al volledig verdwenen
 • Marcus Camps

  1 maand geleden
  Onnozelaars. Een enorm tekort aan elektriciteit dreigt en zij gaan elektrische wagens promoten, de meest vervuilende variant van energiedrager. Nu gaat het nog met kernenergie. Zonder kernenergie vallen we terug op bijna 90% fossiele brandstof voor de aanmaak van elektriciteit. Of gaan we alleen nog rijden als het in Denemarken een beetje waait !? Micro economisch, energie voor je eigen gezinnetje, kan je het misschien mooi laten uitschijnen, maar naar de maatschappij gezien is het een drama !
 • piet devlieger

  1 maand geleden
  En hoelang zal het duren eer 's nacht vandalen met van die grote kniptangen (zoals die waarmee je een kabel waarmee je een fiets vastlegt kan doorknippen) kabels zullen doorknippen ? Een kennis van mij heeft het al meegemaakt : 's morgens buitenkomen en de stroomkabel naar de auto doorgeknipt. En die kabels zijn ook niet goedkoop. Of koperdieven knippen twee maal en hebben snel een paar kilo's koper mee. Maar Lydia Peeters zal dat wel oplossen, zonder enige twijfel.