Een zelfrijdende Volvo ligt op zijn kant na een aanrijding.
Volledig scherm
PREMIUM
Een zelfrijdende Volvo ligt op zijn kant na een aanrijding. © Reuters

Visioen van zelfrijdende auto is voorlopig verdampt

De autonoom rijdende auto komt er al jaren “nu echt bijna” aan. Is het inmiddels überhaupt nog wel een realistisch idee? Een jaar of vijf geleden waren veel toplieden uit de auto-industrie het erover eens: nog een handvol jaren, vijf, hóóguit zeven, zou het duren en dan zou de wereld overspoeld worden met zelfrijdende auto’s.

  1. Nu ook officieel: autobouwers Fiat Chrysler en PSA (Peugeot, Citroën, Opel) fuseren, “tewerkstelling bij Opel veilig"

    Nu ook officieel: autobou­wers Fiat Chrysler en PSA (Peugeot, Citroën, Opel) fuseren, “tewerk­stel­ling bij Opel veilig"

    Fiat Chrysler en PSA gaan fuseren. Dat hebben ze officieel gemeld. Beide autobouwers krijgen de helft van het nieuwe bedrijf, dat zijn hoofdzetel krijgt in Nederland. Met de fusie ontstaat een autogigant met een marktwaarde van zowat 50 miljard dollar (44,8 miljard euro). Het fusiebedrijf wordt de op drie na grootste autoproducent, na Volkswagen, Renault-Nissan en Toyota. De werknemers van Opel hoeven geen ontslagen te vrezen na de fusie, zegt Jörg Köhlinger van vakbond IG Metall. Hij wijst erop dat bij het Duitse onderdeel van PSA vorig jaar nog een cao werd afgesloten waardoor er geen ontslagen kunnen zijn tot 2023.