Exclusief voor abonnees

Vier jaar na ‘dieselgate’: dit zijn de dramatische gevolgen van het Volkswagen-schandaal met sjoemelsoftware

Volkswagen kocht in de States meer dan 400.000 auto’s terug en parkeerde ze op verlaten vliegvelden in de woestijn. De CO2-uitstoot nodig om die auto’s te bouwen, is te vergelijken met wat 50.000 inwoners in één jaar uitstoten.
REUTERS Volkswagen kocht in de States meer dan 400.000 auto’s terug en parkeerde ze op verlaten vliegvelden in de woestijn. De CO2-uitstoot nodig om die auto’s te bouwen, is te vergelijken met wat 50.000 inwoners in één jaar uitstoten.
In september 2015 barstte het dieselschandaal in alle hevigheid los. We zijn vier jaar later. Tijd om de gevolgen te meten. Het is dus niet beter geworden. Rode draad? Veel goede voornemens. Alleen vervellen die door opportunisme en gebrek aan coördinatie op hoger niveau. Vandaag is de situatie chaotischer. Misschien zelfs hypocrieter. Eén ding is zeker: de consument betaalt het gelag.

Je hebt 5% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
  • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratisReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.