BD.nl
Volledig scherm
© BD.nl

VIDEO: Zo ‘blust’ de brandweer een elektrische BMW i8

Een elektrische BMW i8 is maandag in brand gevlogen in een showroom in de Nederlandse stad Breda (Noord-Brabant). Doordat de wagen elektrisch is, kon hij niet op de normale manier worden geblust. De auto moest daarom gedompeld worden in een grote container met water. Het voertuig moest daar 24 uur afkoelen.

26 reacties

 • gustaaf Van Bever

  2 jaar geleden
  De accu in een wagen is bij ongevallen de oorzaak van brand ( kortsluiting ) , dus iedereen rijd met een bom aan boord. Sommige merken wisten dat en bouwden de accu veilig onder de achterbank...en niet in motor compartement...
 • Erwin Lauwens

  2 jaar geleden
  Rij milieubewust, rij elektrisch. Tegen 2025 alle wagens op elektriciteit: gaat mooi worden als zo ene in brand vliegt of een ongeval heeft tijdens de spitsuren op de ring rond Brussel. Leve het milieu.
 • marco serfs

  2 jaar geleden
  elektrisch rijden is niet alleen erg vervuilend door de batterij maar ook nog eens extreem gevaarlijk. ik denk dat waterstof de oplossing is.
 • Ken Goeste

  2 jaar geleden
  Heb op de duitse tv een reportage gezien van zo'n elektische autobrand en dat was niet simpel. Tot 4 keer toe schiet die terug in brand. Elektrische wagens zijn bij een serieus ongeval een doodskist als die in brand vliegen. Daarom voor mij zeker geen elektrische auto maar een goed dieselke.
 • Carlo Verstappen

  2 jaar geleden
  Ik ga mijn diesel toch maar houden, want het zal je maar over komen dat je auto vuur vat in de garage. Onze politiekers moeten er maar ene kopen.
 1. Magische girlpower, hoopgevende natuurbeelden of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Magische girlpower, hoopgeven­de natuurbeel­den of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste films, series en docu’s voor het weekend. Deze week op het menu: een hoopgevende natuurdocumentaire over het lockdowneffect op Apple TV+, een magisch Brits kostuumdrama op Streamz en een doodeerlijk portret van Lars Bos, beter gekend als popartiest Snelle, op Netflix.
 1. Met deze witte verf kan je bij warm weer flink wat uitsparen
  Play

  Met deze witte verf kan je bij warm weer flink wat uitsparen

 2. Bommenwerper uit Tweede Wereldoorlog doet 'bommeke' in zee
  Play

  Bommenwer­per uit Tweede Wereldoor­log doet 'bommeke' in zee