VIDEO: Peperdure Ferrari wordt op politiebevel gesloopt

Screenshots YouTube
Fans van het iconische Italiaanse sportwagenmerk Ferrari zullen wellicht even moeten slikken als ze deze video bekijken. Een peperdure Ferrari 458 Spider is vorig jaar bij een Engels autosloopbedrijf geheel verwoest, als was het een doodgewone auto.

Het sloopbedrijf deed dat op vraag van de politie. Het voertuig was volgens de speurders vermoedelijk gestolen. Eigenaar Zahid Khan verklaarde de auto te hebben aangeschaft via een tussenpersoon bij een online veiling. De man kon bij een controle niet de nodige documenten voorleggen, waarop de politie de sportwagen in beslag nam. 

Khan probeerde nog via gerechtelijke weg het slopen te vermijden en kon de rechter aantonen dat hij de rechtmatige eigenaar van de auto was. De politie zette toch door met het slopen, daar het voertuig niet over de juiste verzekeringen beschikte. De bolide was eveneens tot voertuig categorie B verklaard, waardoor het definitief niet langer  de openbare weg op mocht, met een sloop tot gevolg. 

Khan en zijn gezin zijn er het hart van in. Hij wil de agent die zijn goedkeuring gaf voor de rechter dagen. "Ik kan niet geloven dat mijn wagen is vernietigd. De politieman heeft een gerechtelijke uitspraak genegeerd en mijn wagen illegaal laten slopen. Ik heb jarenlang gespaard voor deze auto", aldus de man aan Britse media.  Het duurde volgens hem een jaar vooraleer de beelden van de sloop mochten worden verspreid.

De man uit een voorstad van Birmingham werd in het verleden veroordeeld omdat hij zes huurders plotsklaps uit zijn huis had gezet. Hij werd  veroordeeld tot 150 uur gemeenschapsdienst, maar ging in beroep. Voor drie van de zes oorspronkelijke aanklachten ging hij vrijuit.
33 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jan Van Limbergen

  Degoutant, maakt niet uit of het een Ferrari of een aixam is, een auto hoort op een deftige manier ontmanteld, gesorteerd en gerecycleerd te worden.

 • alain vandezande

  schandalig! weer een jaloerse kloot die iemands leven verwoest! Als je het zelf niet kan permitteren laat dan een ander met rust! Die agent zou in mijn geval nooit meer rustig kunnen slapen hoor!

 • willy cornille

  Yep, dit is de UK. Dit is hun manier om al dan niet dubieuze wagens definitief van de baan te halen. Je kan maar pech hebben dat je de juiste papieren niet op tijd kan voorleggen, ook voor buitenlanders.

 • sylvain serneeld

  Wegwerp maatschappij ten top

 • Frederik Boogaerts

  Niet in orde persen hoe duur de auto ook is en die reacties van dat is een kunstwerk dat is dikken bullshit