Auto's van het nieuwe en populaire model ID.3, dat volledig elektrisch rijdt.
Volledig scherm
Auto's van het nieuwe en populaire model ID.3, dat volledig elektrisch rijdt. © AP

Verkoop elektrische auto’s Volkswagen sterk omhoog

AutoHet Duitse automerk Volkswagen heeft vorig jaar veel meer elektrisch aangedreven auto's verkocht, terwijl de totale verkoop onder druk stond door de coronacrisis. Het bedrijf zegt goed op koers te liggen om marktleider te worden op de markt voor elektrische auto’s.

8 reacties

 • Geert Tamsyn

  2 dagen geleden
  Met hun zeer laag zwaartepunt, en dus betere wegligging, zijn EV juist veiliger, Model 3 is de veiligste auto ooit bij NCAP testen. Remmen gebeurt vooral op de elektromotor, juist minder remmen. Nieuwe LiFePO4 batterijen van de Model 3 hebben nul brandrisico. Laadpalen hebben 95 % van de EV-rijders niet nodig, ze laden thuis, al dan niet gratis van zonnepanelen, of op het werk (ook meestal gratis).
 • Johan Apatride

  3 dagen geleden
  Mijn buurman heeft een Cayenne hybride gekocht (fiscaal voordeel) maar die verbruikt 25-30% meer dan zijn vorige Cayenne benzine omwille van het hoger gewicht en tijdens het opladen van de batterijen.
 • Rik Lameyze

  3 dagen geleden
  Volkswagen en Audi, hebben nog steeds heel veel onopgeloste problemen. Op een merk na, is er geen een die zelf voorziet in oplaadpunten. Die oplaadpunten verschillen zoveel. Dat je niet overal kan opladen in de praktijk. Alle huidige batterijen, zijn nog steeds brandbaar. En slaan te weinig energie op, per kg. Dus te zware voertuigen, die meer verbruiken. Meer en en zwaardere remmen. Minder handelbaar en minder veilig.
 • Jules Vermeers

  4 dagen geleden
  Zal we,l nu veel verder dan de garage waar ze gekocht worden raak je met die dingen niet.
 • Stefaan Vanwijnsberghe

  4 dagen geleden
  Zolang een electricische auto duurder is dan 20000 euro, zullen er nog veel automobilisten nadenken, of een aanschaf wel economisch verantwoord is. Trouwens iederen zijn electrische auto : er zijn geen laadpalen genoeg en er zal nooit voldoende (groene) electriciteit opgewekt kunnen worden. Wat SPA en Groen ook mogen beweren. Trouwens in 2025 zitten we zeker al zonder electriciteit, door de sluiting van de kerncentrales. Geen enkele politieker van Groen en Ecolo die dit ooit zal toegeven.
 1. Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter
  Play

  Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter

 2. Agenten getuigen over waanzin tijdens bestorming Capitool, ze riepen: "Dood hem met zijn eigen wapen"
  Play

  Agenten getuigen over waanzin tijdens bestorming Capitool, ze riepen: "Dood hem met zijn eigen wapen"