Verkoop bedrijfsvoertuigen blijft stijgen

belga
De verkoop van bedrijfsvoertuigen blijft stijgen in ons land. In augustus werden 6.132 nieuwe bestelwagens, vrachtwagens en bussen ingeschreven, goed voor een stijging met 3,7 procent. Dat meldt de Europese constructeurskoepel Acea.

Van januari tot en met augustus gaat het om 61.558 voertuigen, wat een stijging op jaarbasis met 12,8 procent oplevert.

Het gaat in hoofdzaak om bestelwagens en andere lichte bedrijfswagens tot 3,5 ton: 5.415 in augustus (+4,6%) en 53.970 in de eerste acht maanden van 2017 (+13,8%). De vrachtwagenverkoop daalde in augustus (-10,2%), maar steeg wel met 4,4 procent in januari-augustus tot 6.897 stuks.

De verkoop van bedrijfsvoertuigen stijgt in ons land sneller dan het EU-gemiddelde. In de EU-lidstaten kwamen er vorige maand 151.047 bij (+0,01%) en dit jaar tot nu toe 1.556.168 (+3,7%). De stijging van de verkoop in België ligt dit jaar tot nu toe hoger dan in de buurlanden.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • valere vermeulen

  hoogtijd dat men de kilometer heffing in werking stelt.

 • pv2

  als de verkoop van bedrijfsvoertuigen haar top heeft bereikt zal de fiscus plots een btw-nummer vragen, ben je particulier dan val je terug op de fiscaliteit van personenwagens.

 • Chris Drulle

  Vlaanderen is toch rijk genoeg om de fiscale voordelen te blijven betalen . We kunnen in geval van noot de pensioenen doen dalen om te compenseren.

 • Luc Deville

  Waar gaan ze rijden?