Van deze peperdure Ferrari wordt slechts één exemplaar gemaakt. En je mag er niet eens de weg mee op

Ferrari
De Ferrari P80/C is een nieuwe, one-off  creatie voor een klant die verliefd is op de beroemde raceauto’s van het steigerende paard, en in het bijzonder de sportwagens van de jaren zestig. Hij of zij zal de enige ter wereld zijn met de brullende machine, maar mag er helaas niet zomaar mee rondrijden. Het gaat hier om een auto die gebouwd is voor het circuit en die dus niet de openbare weg op mag.

Het ingenieursteam van Ferrari begon al in 2015 aan het project, dat een eerbetoon is aan de Ferrari 330 P3/P4 en de Dino 206 S. De basis wordt gevormd door de Ferrari 488 GT3 raceauto. 

De ontwerpers en technici van Ferrari werkten samen om een ​​geheel andere carrosserie te creëren, die zowel esthetisch is als functioneel op een circuit. Ze kozen voor een lage, wigvormige voorkant en een prominente ‘splitter’in de voorbumper. 

Een van de meest opvallende kenmerken van het ontwerp van het model is de enorme opening direct achter de deuren. De auto heeft gespierd ogende wielkasten en de motorkap heeft een reeks aluminium lamellen die sterk contrasteren. Een grote en een kleine spoiler en een enorme diffuser domineren de achterkant.

Ferrari

Ferrari onthult nooit de prijs van zijn eenmalige creaties, maar de vele jaren van ontwikkeling wijzen erop dat de koper zeer diepe zakken heeft. Bovenstaande video biedt je de kans om de P80/C te zien rijden voordat de onbekende koper de machine ongetwijfeld in een garage in de buurt van een privécircuit zal parkeren - ver verwijderd van nieuwsgierige ogen van het grote publiek.

Ferrari
Ferrari

Bekijk ook:
10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Alan Janssen

  Vind hem buiten de achterkant wel een mooie lijn hebben.... maar functioneel zoals ze in het bericht spreken zie ik niet echt... het is gewoon een race-auto.

 • Dominique Ryngaert

  Mensen een formule 1 komt ook niet op openbare weg ..de ferrari fxx ook niet ..Dit zijn wagens gemaakt voor circuit

 • Stefaan De Rocker

  Voordat n wagen op de openbare weg mag, moeten r verschillende crashtest worden uitgevoerd zou n kostelijke worden

 • Erwin Lauwens

  Al een geluk dat hij niet op de weg mag. Al die bedieningen en alarmen in het oog houden, en dan nog eens de 20 verkeersborden per km, alle straatmeubilair en de andere weggebruikers: onbegonnen werk.

 • Jan Van Gent

  Iedereen zijn goesting als je er geld genoeg voor hebt en die graag in uw showroom hebt staan …. Denk dat de prijs ook wel one off zal zijn

Video