Van 441 tot 3.386 kilometer: zo ver kom je wereldwijd met 50 euro benzine

Getty Images/Fotosearch RF
Met 50 euro benzine kom je - afhankelijk van waar op de wereld je je bevindt - minimaal 441 kilometer ver en maximaal 3.386 kilometer.

Benzine is in België best duur, met name door de hoge accijnskosten, maar op andere plekken in de wereld blijft een liter benzine best betaalbaar. De Britse verzekeraar Veygo onderzocht in 50 landen hoeveel kilometer je kunt rijden met een Ford Fiesta als je voor 50 euro benzine tankt.

In Hongkong kom je het minst ver. Daar krijg je voor 50 euro slechts 27,73 liter benzine. In Iran krijg je voor dat budget 212,59 liter, waarmee je 3.400 kilometer ver komt. De vijf goedkoopste landen zijn Iran, Nigeria, Egypte, Saoedi-Arabië en Maleisië. België staat bijna helemaal onderaan met 612 kilometer voor 50 euro. 

Het volledige klassement vind je op de site van Veygo.
31 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • piet devlieger

  Jawatte, met 27 liter geraak ik zo'n 300 km ver.

 • jo vandenberghe

  De beste manier om te protesteren is gewoonweg de auto zoveel als mogelijk laten staan,dat zou hen echt pijn doen.

 • Leo Hoes

  Als het mogelijk moest zijn om 1 week zonder auto ( gans belgie) te leven dan barsten de brandstofdepots uit hun voegen en geen inkomsten voor vadertje staat, benieuwd wat dat met de prijzen zou doen.

 • Peter Buyck

  Ach het gras lijkt altijd groener... maar hoe zijn de leefomstandigheden in de top vijf van goedkoopste benzinelanden...

 • Ludo Wouters

  Ooit al eens gehoord van de Mac Donalds index? Dat is een index die zegt hoeveel Big Macks je in dat land kunt kopen van je maandloon. Zet daar dan de prijs van de brandstof naast, dan zie je ook hoe duur de brandstof voor die mensen is.