Vader en zoon bouwen met 3D-printers hun eigen (spotgoedkope) Lamborghini

De nagemaakte Lamborghini Aventador (nog niet volledig af).
Facebook De nagemaakte Lamborghini Aventador (nog niet volledig af).
Een vader en zoon uit Amerika zijn met behulp van 3D-printers een Lamborghini Aventador aan het nabouwen. Die exclusieve sportwagen kost, afhankelijk van de uitvoering, in het echt tussen de 300.000 en 565.000 euro, maar de twee zeggen de bolide te kunnen bouwen voor een slordige 20.000 euro: vijftien keer goedkoper dan het voordeligste origineel. 

Natuurkundige Sterling Backus en zijn zoon zijn al jaren superfan van de blitse, futuristisch ogende Aventador, maar hadden onvoldoende geld om een nieuw of tweedehands model aan te schaffen. Na lang aarzelen besloten vader en zoon het op een andere manier te proberen. 

Facebook

In stukjes

De klussers kochten bij een webwinkel drie doorsnee 3D-printers en begonnen daarmee kleine onderdelen van de carrosserie te printen. “Het moet in stukjes, want de printers kunnen geen grote oppervlakken maken”, aldus de creatieve vader op Facebook, waar de vorderingen van het project in woord en beeld worden bijgehouden. 

De twee bedekken de losse onderdelen met vacuüm getrokken kevlar (een snoeihard materiaal) waarna alles met een speciale techniek aan elkaar wordt gezet. “Dat hebben we ontdekt door naar YouTube-filmpjes te kijken.” Uiteindelijk moet hun Lamborghini Aventador er als twee druppels water uitzien als het origineel. 

Helaas, zo stelt Backus, kan niet alles worden geprint. “We hebben bij Lamborghini toch onderdelen zoals ramen, spiegels en scharnieren moeten aanschaffen. Die zijn onmogelijk na te maken.”

Facebook

Hoewel hun creatie straks lijkt op de Aventador, zit er geen Lamborghini-motor onder de motorkap. “Te duur!”, klinkt het. “De motor is in werkelijkheid een LS1 V8 die we uit een 16 jaar oude Chevrolet Corvette hebben gesleuteld. Wel hebben we twee turboversterkers toegevoegd vanwege het lekkere, brommende geluidseffect dat daarmee ontstaat.” 

Wanneer hun namaakbolide voltooid is, weten vader en zoon nog niet. Ze klussen, bij wijze van hobby, alleen in hun vrije uren. “Hoe dan ook gaan we ooit ons doel bereiken: een ‘spotgoedkope’ Aventador waarmee we helemaal de blits hopen te maken.”

Facebook
Facebook
Een echte Lamborghini Aventador.
PR Een echte Lamborghini Aventador.22 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Fernand Somers

  Gaan ze de elektronica ook printen??Lijkt mij zeer onwaarschijnlijk.

 • Rudy Van Go

  Benjamin Micholt en e pak minder stijf en als gevolg daarvan niet deftig te besturen

 • Benjamin Micholt

  Die zal wel een pak lichter zijn dan de originele

 • Tom Bollekens

  Nice love 3d printing, leuke hobby

 • Nico Van Landschoot

  Sommige Corvetteblokken halen meer dan driehonderd kilometer per uur.Als je er zo eentje in stopt kan je probleemloos een Lamborghini of een Ferrari volgen .Alleszins veel goedkoper.