Uw auto verbruikt vanaf morgen 20% meer

thinkstock
Vanaf morgen moeten automerken een nieuwe, meer waarheidsgetrouwe methode gebruiken om het verbruik van hun wagens te meten. De vorige test dateerde al van 1971 en was achterhaald. Gevolg is dat het officiële verbruik gevoelig zal stijgen. "Tot zo'n 20% meer", schat Joost Kaesemans van autofederatie Febiac.

Aangezien de verkeersbelasting en inschrijvingstaks berekend worden op basis van het verbruik, zullen ook deze tarieven stijgen, vreest VAB. Met hoeveel precies is nog niet duidelijk. Volgens Febiac zullen we de gevolgen pas voelen vanaf 2019.

De nieuwe methode test auto's ook effectief op de openbare weg om het verbruik veel realistischer weer te geven. Lees er meer over in onze Pluszone. Proef nu 4 weken gratis.
73 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Da Ke

  Ik leg klacht neer!!

 • Benny Van den broeck

  Het gaat hier erger dan Holland worden wacht maar !!

 • Kevin Perremans

  Als dat zo zou zijn wil ik mijn geld van de garage waar ik mijn nieuwe auto kocht .En wel met een fikse schade vergoeding mits misleidende verkoop .want op papier staat hoeveel mijn auto verbruikt en uitstoot .dus hou jullie maar vast garages

 • Serhat Abotay

  Hoever willen ze gaan vraag ik mij af

 • Raf C

  Verborgen belastingen zijn het niet meer en niet minder. Ze hebben geld nodig. En weer komen ze bij de zelfde melken. Onze regering zijn een bende dieven en graaien als de beste.