De bouw van de nieuwe Tesla-fabriek in Grünheide.
Volledig scherm
De bouw van de nieuwe Tesla-fabriek in Grünheide. © AP

Uitstel voor grote Tesla-fabriek bij Berlijn

De nieuwe ‘gigafabriek’ die Tesla wil bouwen bij Berlijn zal zoals reeds werd gevreesd niet kunnen openen in juli. Dat bevestigt het bestuur van de regio Brandenburg vandaag. Een nieuwe openingsdatum werd niet bekendgemaakt, maar Duitse media spreken over oktober.

5 reacties

 • Geert Tamsyn

  1 week geleden
  Robert, EV-batterijen bevatten geen lood, batterijrecyclage heeft niks met de looduitstoot te maken. Goed dat Umicore zijn bedrijvigheid kan verleggen van mining naar recyclage, zal de beste en snelste manier zijn om het loodprobleem in Hoboken op te lossen.
 • raf peeters

  2 weken geleden
  Robert DE REU ,juist Umicore verspreid vandaag nog steeds teveel lood waar de kinderen slachtoffer van zijn ,dit bedrijf had al lang moeten dicht zijn .Recycleren ,E batterijen doen ze zelfs nog niet en zullen ze ook niet .Ze in containers dumpen in de toekomst en overzee verschepen des te meer.Geweldig de groene leugen.
 • Robert DE REU

  2 weken geleden
  Gerecycleerd door ons eigen Umicore, beste Geert blijkbaar het schandaal rond dit bedrijf niet gelezen een paar weken geleden. Verder sluit ik mij volkomen aan bij de mening van Raf, wat zijn reacties op die EV wagens betreft.
 • Geert Tamsyn

  2 weken geleden
  Dat bos is een productiebos, werd binnen enkele jaren sowieso gekapt. En dan kan Tesla het maar beter doen, want die zorgen ergens anders voor een drievoudige compensatie. EV produceren over hun ganse levensduur, recyclage inbegrepen, 9 ton CO2, een brandstofwagen 22 ton (bron: HLN). Batterijen worden gerecycleerd bij ons eigenste Umicore, dat daardoor trouwens prachtige resultaten kon voorleggen, het aandeel steeg afgelopen jaar met 25%. Goed voor onze economie, goed voor de werkgelegenheid.
 • raf peeters

  2 weken geleden
  Schandalig dat zo'n ongerept gebied miljoenen bomen sneuvelen voor een zogezegde milieuvriendelijke wagen.Dit is milieu vriendelijk,nee ,dit is de macht van het geld.Daar moeten zelfs wegen aanleggen om midden in dit gebied te geraken.Batterij van Tesla produceert net zoveel CO2 dan een diesel met 200000km en dan is de batterij nog niet gerecycleerd maar eer zover is dumpen ze wel de batterijen in containers overzee en gaan mensen aan 2 dollar per dag ze wel ontmantelen.
 1. Vrouw probeert rat te aaien, maar dat loopt pijnlijk mis

  Vrouw probeert rat te aaien, maar dat loopt pijnlijk mis

 2. Man (33) steelt politieauto, wordt omsingeld door 12 agenten en steelt dan doodleuk nog eentje
  Play
  bizar

  Man (33) steelt politieau­to, wordt omsingeld door 12 agenten en steelt dan doodleuk nog eentje