Uber wint proces van iconische Londense ‘black cabs’ en behoudt vergunning

ANP XTRA
Een groep Londense taxichauffeurs heeft in hoger beroep de rechtszaak tegen Uber verloren. De United Cabbies Group, voor chauffeurs van de traditionele 'black cabs', was in beroep gegaan tegen een beslissing van een rechter die in juni bepaalde dat Uber onder voorwaarden toch een nieuwe vergunning voor vijftien maanden kreeg.

De vergunning van de taxi-app was door toezichthouder Transport for Londen (TfL) eerder afgepakt om veiligheidsredenen. Uber zou onvoldoende verantwoordelijkheid nemen, zo maakte het gebruik van software die controles makkelijk wist te omzeilen. Ook werden zware misdrijven lang niet altijd gemeld. Het Amerikaanse bedrijf bood zijn excuses aan en stelde maatregelen te hebben genomen om iets aan de slechte reputatie te veranderen. 

De 'cabbies' vonden dat de vrouwelijke rechter een “volkomen onbevredigende redenering” opvoerde. Ook zou ze bevooroordeeld zijn omdat haar man werk had verricht voor een van de investeerders van Uber.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.