Tv-presentator hekelt Belgische autobelastingen in hilarische Pulp Fiction-parodie

Youtube
Vraag aan een buitenlander wat hij over België weet, en je krijgt vaak dezelfde clichés als antwoord: chocolade, bier... en belastingen. De komst van de nieuwe lage-emissiezones in Brussel en Gent, volgens velen een zoveelste (verdoken) autobelasting, was voor Philippe Quatennens, presentator van het Belgische autoprogramma FLEET.TV op Kanaal Z, de spreekwoordelijke druppel. Als blijk van protest maakte hij nu ook een satirische Pulp Fiction-video, waarmee hij onze beleidsmakers hoopt wakker te schudden.

“De Belgische automobilist moet tegenwoordig zo’n Kafkaiaanse kakofonie aan taksen en heffingen slikken om zich te mogen verplaatsen, dat ik het werkelijk aan geen enkele buitenlander meer uitgelegd krijg”. Het zit Quatennens duidelijk hoog. Hoog genoeg zelfs om het hele fiscale systeem grondig op de korrel te nemen in een satirisch Pulp Fiction-filmpje, dat momenteel gretig bekeken wordt op de sociale media. Benieuwd of zijn ludieke aanklacht ook zal leiden tot een ‘logische harmonisering’ van de Belgische autofiscaliteit, zoals Quatennens - die in de video de rol van Erin Bennington speelt - naar eigen zeggen beoogt...
32 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • ludo verbueken

  Ik weet dat deze regering ons stilletjes aan het uit melken is hoe dan ook en den Belg slikt het allemaal

 • tine devroye

  een grapje mag, maar hoe dan ook: al die autofreaks'als JMDDecker: hoe gaan zij de FILES en de luchtvervuiling (klimaat) oplossen? rekeningrijden is zeker een oplossing volgens specialisten..: PLUS: om het eerlijk te houden(voor ook de minder rijken: beter openbaar vervoer moet!

 • Ivo Torfs

  Mr Raf Peeters, vriendelijk bedankt, indien ik niet zo oud was, ging ik mijn valies pakken.

 • raf peeters

  @Ivo Torfs ,Uw antwoord.Een amerikaan kent geen wegenbelasting en andere allerhande belastingen zoals Belgie,gewoon kost voor de plaat (zoals de ca 32€ in Belgie).De wagen is voor Amerikaan vrijheid en bovendien kost de brandstof maar een fractie(0.60€/liter kost de benzine,meer dan helft goedkoper dus)en daar zijn in principe de kosten voor de wegen in verrekend.

 • Ivo Torfs

  Heel goed van Filip en zijn collega. Wat ik graag zou willen weten: welke taksen en hoeveel betaalt een amerikaan voor hij met zijn wagen de baan op mag? Weet iemand dit en dit is geen strikvraag.