Toyota roept wereldwijd bijna 2 miljoen auto's terug

BELGA
De Japanse autoreus Toyota komt op één dag met drie verschillende terugroepacties. Door problemen met airbags moeten er wereldwijd bijna 2 miljoen auto's terug naar de garage. Het is nog niet duidelijk of het ook om wagens in België gaat. 

De meest omvangrijke ingreep heeft betrekking op bijna 1,1 miljoen auto's. Hier is sprake van een defect in het controlesysteem van de airbag. Daarnaast roept Toyota in Japan zelf nog bijna 300.000 wagens terug omdat de zogeheten inflator van de airbag onder bepaalde omstandigheden kapot kan gaan. Verder is er nog een recall van 600.000 auto's wegens issues in verband met Takata-airbags.

Door problemen bij airbagleverancier Takata moesten er een paar jaar geleden nog miljoenen wagens van verschillende merken terug naar de garage. Defecten aan het airbag-opblaassysteem waarbij onder meer metaaldeeltjes door de auto konden worden gelanceerd, werden toen ook gelinkt aan diverse dodelijke ongelukken.
10 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • dekeyzer frederic

  Het is het bedrijf Takata die voor elk merk de airbags maakt, die de fouten maakt en bij Toyota wordt dit opnieuw gecontroleerd en soms komen ze tot de vaststelling dat er iets mis kan gaan en daarmee dan die terugroepactie.

 • Marc De Vos

  Het siert Toyota dat bekend staat om veiligheid. De vorige terugroepactie bij mij was van Volkswagen met de sjoemelsoftware. Mij zijn ze kwijt als klant.

 • Kenneth Kerremans

  Dat noemen ze dan eens oud nieuws. Wij hebben voor de yaris reeds 5 weken geleden de recall gekregen en is reeds 2 weken terug volledig in orde. Top zet van Toyota. Safety first

 • Jan Verstrepen

  Airbags ja dat zal het wel zijn. Nu ze doen wat moet en dat looft hen.

 • Eric Grosemans

  Eduard Vanderheyden, neen heb zelf mijn c4 moeten laten nakijken ivm problemen met een kabel die in de kofferklep zat. Ieder merk roept al eens een serie terug, de éne al wat meer dan de andere. Als bij de fabricatie wat meer aandacht geschonken wordt, is terugroepen niet zo dikwijls nodig.