Toyota roept miljoen auto's terug naar garage wegens brandgevaar: 6.788 in België

Bij wagens van de types Prius en C-HR bestaat de kans op kortsluiting en daarmee het risico op brand.
AP Bij wagens van de types Prius en C-HR bestaat de kans op kortsluiting en daarmee het risico op brand.
Toyota roept wereldwijd ruim een miljoen auto's terug naar de garage. Bij wagens van de types Prius en C-HR bestaat de kans op kortsluiting en daarmee het risico op brand. Vooralsnog is één geval bekend waarbij er rookontwikkeling was in een auto. Er zijn voor zover bekend geen gewonden gevallen door het euvel.

Het leeuwendeel van de betreffende auto's, zo'n 554.000, rijdt in Japan op de weg. Daarnaast weet het bedrijf te melden dat er circa 192.000 stuks in de VS zijn verkocht. In België gaat het om 6.788 voertuigen die preventief worden teruggeroepen.

Door slijtage kunnen draden die zijn aangesloten op de vermogensregelaar zorgen voor kortsluiting. Bij de Prius gaat het om auto's die vanaf 2015 van de band rolden. De C-HR is sinds eind 2016 in productie. "De kortsluiting kan zich enkel voordoen als er sleet is op de bescherming van de elektrische bedrading", preciseert woordvoerster Aurélie Gerth. 
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • johan dietens

  in een ander artikel Toyota in top 3 haha only VOLVO geen cent geef ik aan een ander merk

 • Dante Mertens

  Martin Meuris heeft duidelijk nog geen Mazda 3 gezien... Toyota is niet het énige Japanse automerk... Toegegeven, die Priussen doen ook pijn aan mijn ogen maar om daarom de algehele Japanse auto-industrie over dezelfde kam te scheren is redelijk kort door de bocht. Smaken verschillen maar check toch maar eens de Mazda 3 voor referentie.

 • GUY GEIRNAERT

  I love my VOLVO , de rest niet betrouwbaar ?

 • Martin Meuris

  Die auto trekt nu werkelijk op niets, van ontwerpen hebben die Jappen echt geen kaas gegeten.