Toyota bevestigt compacte SUV op Yaris-basis

Toyota
Gisteren kreeg Toyota de handen van de Supra-fans nog op elkaar met het nieuws over een toekomstige instapversie, vandaag plotten de Japanners alweer een nieuwe, compacte SUV die op het platform van de Yaris zal komen te staan.

De compacte SUV’s blijven Europa (en de rest van de wereld) veroveren, geen wonder dat ze ook bij Toyota hun zinnen gezet hebben op een stuk van de enorme taart die de Renault Capturs, Volkswagen T-Roc’s en Peugeot 2008’en op dit moment naar binnen werken. Volgens de Japanners is er immers nog ruimte voor een SUV-model dat zich onder de 4,36 meter lange C-HR positioneert, waarbij het nieuwe GA-B-platform van de toekomstige Yaris als basis zou dienen.

De wagen, die voorlopig nog zonder naam door het leven gaat (maar dit jaar nog op de markt zou komen), zal alleszins in dezelfde fabriek van de band rollen. Toch benadrukt Toyota dat de toekomstige SUV een heel eigen identiteit krijgt, iets wat de gestileerde teaserfoto (met duidelijke Lexus-trekken) alleen maar lijkt te bevestigen. Meer nieuws volgt ‘binnenkort’, wellicht wordt de wagen al aan het publiek voorgesteld tijdens het Salon van Genève in maart.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.