Total geeft gratis brandstof weg aan medisch personeel

Photo News
In navolging van een hele resem autobouwers mengt ook de Franse oliereus Total zich in de strijd tegen het coronavirus.

Hoewel de oliesector momenteel tegen een miljardenverlies aankijkt ten gevolge van de historisch lage olieprijzen, heeft het Franse Total toch beslist om de medische wereld tijdens deze coronacrisis financieel te ondersteunen. Om de talloze zorgverleners een hart onder de riem te steken, deelt het bedrijf in Frankrijk voor 50 miljoen euro aan brandstofbonnen uit. Bovendien maakt de Fondation Total nog eens 5 miljoen euro vrij voor het Pasteur-onderzoeksinstituut en andere gezondheidsverenigingen die de uitbraak van Covid-19 proberen te stuiten.

Ook in andere landen?

De gratis brandstof is voorlopig alleen voorbehouden aan Franse zorgmedewerkers, al beginnen er ook in andere landen gelijkaardige initiatieven op te duiken. Zo heeft Total in Marokko, waar het coronavirus inmiddels ook aan een opmars begonnen is, al bevestigd dat medische en openbare diensten voortaan op gratis brandstof rekenen.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.