Topman Volkswagen: “Dicht bij deal met Ford over elektrische auto's en autonoom rijden”

AFP
Het Duitse autoconcern Volkswagen is dicht bij een deal met de Amerikaanse branchegenoot Ford Motor voor samenwerking op het gebied van elektrische auto's en autonoom rijden. Dat zei topman Herbert Diess van Volkswagen op een bijeenkomst van topmanagers op het hoofdkantoor in Wolfsburg.

Volgens Diess verlopen de gesprekken voorspoedig en kan binnenkort een formele overeenkomst worden getekend. Vorig jaar kwam al naar buiten dat Ford en Volkswagen in overleg waren over samenwerking bij elektrisch en autonoom rijden. Door de krachten te bundelen kan flink worden bespaard op de hoge kosten voor onderzoek en ontwikkeling van deze technologieën.

Diess drong er verder bij de topmanagers op aan sneller werk te maken van het afslanken van Volkswagen, om zo de tegenwind waar het bedrijf mee kampte beter het hoofd te kunnen bieden. Zo gaat Volkswagen de komende jaren duizenden banen schrappen om kosten te besparen en wordt meer digitaal gewerkt.
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Geert Tamsyn

    Johan Balcaen, een elektrische auto is drie keer energie-efficiënter dan een waterstofauto. 10 % elektrische auto's zorgen voor een meerverbruik aan elektriciteit van 1,4 % (bron: VUB). Bovendien worden de meeste geladen 's nachts of in het weekend, wanneer er een overschot aan elektriciteit is.

  • Matt Casters

    Mr. Balcaen, om waterstof te maken is bijzonder veel stroom nodig. Verder bevatten EV batterijen géén giftige stoffen of zware metalen. Die zever mag ondertussen gaan stoppen.

  • Johan Balcaen

    Liever de krachten bundelen voor waterstof auto's AUB. Die batterijen gaan ons later nog heel zuur opbreken. Ook het milieu zal hier ernstig mee te maken krijgen. Tevens zal er geen elektrische energie voldoende zijn.