Topman Fiat Chrysler: "Alfa Romeo en Maserati worden niet afgestoten"

Maserati Levante (1 maart 2016)
EPA Maserati Levante (1 maart 2016)
De topman van autoconcern Fiat Chrysler heeft gisteren geruchten over een mogelijke verkoop van de merken Alfa Romeo en Maserati van de hand gewezen. Beide merken zijn volgens Sergio Marchionne nog niet klaar om op eigen benen te staan. Dat meldt het Italiaanse persagentschap Ansa. "Het is niet het juiste moment", aldus Marchionne in de marge van de Grote Prijs Formule 1 van Italië in Monza.

Volgens Marchionne zal onder zijn leiding er geen afsplitsing van de merken komen. De termijn van de topman loopt af in 2019.

Met een eventuele verkoop van dochtermerken zou de autobouwer zich volgens experts meer kunnen toeleggen op het maken van massaproductievoertuigen. Daarmee zou het concern aantrekkelijker moeten worden voor een samensmelting met een branchegenoot.

De luxeautodivisie van Fiat Chrysler zou volgens analisten ongeveer 7 miljard euro waard zijn. Onderdelenmaker Magneti Marelli wordt gewaardeerd op 5 miljard euro.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Piet Huysentruyt

    Thierry, duidelijk het laatste decennium niet veel ervaring met het Fiat en Daimler concern...

  • Thierry Vervaeke

    Nu enkel enkel nog een motor van Mercedes-Benz kwaliteit in Alfa Romeo wagens en dan koop je de mooiste wagens met de betrouwbaarste motor, wat nu helaas niet het geval is voor klanten die heel veel km's afleggen...