Test met zelfrijdende auto's op Duitse snelweg

Het doel van de test is onder meer om rijhulpsystemen te verbeteren.
DLR Het doel van de test is onder meer om rijhulpsystemen te verbeteren.
Weldra rijden in Duitsland zelfrijdende auto's rond op een klein stuk snelweg. De A39 nabij Braunschweig, in Nedersaken, zal dienst doen als proefterrein. Een deel van de snelweg is uitgerust met 71 masten, die het gedrag van de zelfrijdende auto's en de verkeersdrukte zullen monitoren.

Volgens nieuwswebsite NDR gaat het om een strook van meer dan 8 kilometer tussen Braunschweig en Wolfsburg. Met de test willen de initiatiefnemers de verkeersdata in real time naar de zelfrijdende wagens sturen. De masten communiceren ook onderling.

Zo willen ze rijhulpsystemen, bijvoorbeeld om voldoende afstand te houden of hulp bij het wisselen van rijstrook, duidelijk verbeteren, meldt het Duitse ruimtevaartinstituut DLR. De test gebeurt anoniem: beelden van inzittenden en nummerplaten worden niet opgeslagen.

De strook maakt deel uit van het ‘Testveld Nedersaksen’. Op termijn moet het proefterrein uitbreiden tot zowat 280 kilometer op verschillende snelwegen en secundaire wegen. DLR leidt het project. 

Een deel van de snelweg is er uitgerust met 71 masten, die het gedrag van de zelfrijdende auto's en de verkeersdrukte zullen monitoren.
DLR Een deel van de snelweg is er uitgerust met 71 masten, die het gedrag van de zelfrijdende auto's en de verkeersdrukte zullen monitoren.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.