Test met Tesla loopt fout: vuurwerk ontploft vlak naast autodeur

YouTuber Hannes Coudenys (36) test regelmatig auto’s waarover hij dan vertelt op zijn kanaal onder de noemer ‘Hannes Vlogt’. Onlangs mocht hij een Tesla-auto testen, die erom bekend staat ontzettend snel op te trekken. Zo kwam hij op een gewaagd idee: hij wilde de vuurwerktest doen.

Hannes ontsteekt het vuurwerk naast zijn deur. De bedoeling is om vanaf het moment dat de lont brandt, de wagen te starten. Zo kan hij de snelheid van de Tesla aantonen, hij zou namelijk al lang vertrokken zijn tegen dat de lont opbrandt.

De test loopt echter niet zoals gepland. Doordat hij de lont eerst niet aankrijgt, ontploft het vuurwerk naast de auto net nadat Hannes de deur kan sluiten. De auto start ook niet. “Ik besefte echt instant hoeveel geluk ik heb gehad. Eigenlijk heb ik nog veel erger voorkomen door nog net die deur toe te trekken. Ik ben echt heel blij dat ik er geen brandwonden aan over heb gehouden”, reageert de vlogger na het incident. Ook de wagen liep geen schade op. Vermoedelijk startte de auto niet omdat je op de rem moet duwen om te schakelen naar een versnelling. Hannes was bezig met het vuurwerk aan te steken waardoor zijn voeten waarschijnlijk niet meer goed op de pedalen stonden.

“Het had echt heel fout kunnen aflopen dus ik doe zo’n test enkel opnieuw als er professionele begeleiding bij is.” Bekijk de volledige video op YouTube. 

Hannes Vlogt
Hannes Vlogt