Tesla verrast met kwartaalwinst, aandeel schiet omhoog

AFP
Tesla rapporteerde vandaag een verrassende winst over het derde kwartaal. De maker van elektrische auto's gaf daarbij aan dat het veel vertrouwen heeft in het leveren van meer dan 360.000 wagens dit jaar. Het aandeel Tesla schoot in de Amerikaanse nabeurshandel maar liefst 18 procent omhoog. 

Tesla zette in de verslagperiode een winst in de boeken van 143 miljoen dollar. 

Twee opmerkingen over belangrijke projecten stemden beleggers zeer tevreden. Tesla zei dat het voor op schema loopt met de de bouw van zijn Gigafactory in Shanghai. Die is volgens de onderneming inmiddels klaar om te produceren. Ook de ontwikkeling van het Model Y verloopt goed. De productie van deze wagen wordt voorzien rond de zomer van 2020.
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Hendrik Patyn

  Ipv 1,14 miljard verlies dit jaar nu nog 1 miljard verlies, het zal feest zijn bij Tesla. Einde van het jaar een beetje aan het redden, door de verandering van de bijtelling in Nederland volgend jaar 8% ipv 4, en het wegvallen van subsidies in 2020. Maar allez, Musk zijn put is iets minder diep om in te vallen....

 • KOEN HAESAERTS

  ??? Wat is hun bron? Ik zie nergens deze cijfers!

 • jorie Vanderperren

  Tjonge Jurgen , ik wist niet dat je dit allemaal uit dit artikel kunt afleiden... Je bent waarschijnlijk een rijke belegger als je dit zo allemaal kan ontleden. Tot spijt van wie het benijd (shortsellers) gaat Tesla niet meer ineenzakken...

 • Geert Tamsyn

  Tesla wordt al een hele tijd nauwlettend in de gaten gehouden door beurswaakhond SEC, en zal er dus wel voor zorgen dat de boekhouding klopt en winst ook effectief winst is, Jürgen Mouton.

 • Freddie Lamers

  De mensen worden bedrogen waar ze bij staan. En Musk keek en zag dat het goed was.