Tesla verdacht van gesjoemel met productiecijfers

Elon Musk, de topman van Tesla, en zijn trots: de Model 3.
Tesla Elon Musk, de topman van Tesla, en zijn trots: de Model 3.
De Amerikaanse toezichthouder voor de beurs onderzoekt mogelijk gesjoemel van Tesla met productiecijfers. De autofabrikant zou wekelijkse productieaantallen hebben gemeld die tot wel 44 procent hoger waren dan de werkelijkheid.

Bij de cijfers gaat het om de Model 3, waarvan de productie meerdere keren vertraging heeft opgelopen. Ook de levering aan klanten is hierdoor ernstig vertraagd. Klokkenluider bij de Amerikaanse autoriteiten is de ex-medewerker van Tesla die door topman Elon Musk eerder als 'saboteur' is bestempeld. De toezichthouder voor de beurs SEC neemt de tip serieus, meldt persbureau Bloomberg. Eerder al heeft de voormalige medewerker Tesla ervan beschuldigd accupakketten met fabrieksfouten in nieuwe auto's te hebben gebruikt, met het risico van brand als gevolg. Systematisch zouden onderdelen in de productie van de Model 3 zijn gebruikt die eigenlijk op de schroothoop moesten belanden.

De klokkenluider zegt dat Elon Musk hem het zwijgen wilde opleggen. Van de SEC is bekend dat deze instantie hoge bedragen toekent aan klokkenluiders, als na onderzoek blijkt dat de informatie klopt.

Op dit moment loopt ook nog een ander onderzoek van Amerikaanse autoriteiten naar Tesla. De verkeersautoriteit  NTSB wil weten waarom meerdere  verongelukte Tesla's soms dagen na een ongeval opnieuw in brand vlogen.
12 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • ALBERT DEPLUS

  Het begin van het ...... einde !

 • Jef Pauwels

  @Jan verstrepen, als er iets onbetrouwbaar is gebleken in een wagen is het wel electronica, en daar tellen ze lekker op door. dus ja constructeurs gaan nog goed hun boterham verdienen aan die rijdende batterijen

 • Jan Verstrepen

  Sjoemelen is hun natuur elke auto bouwer doet het. Elektrische auto's die op een goede manier zouden rijden is een droom misschien voor later, de constructeurs gaan er minder kosten aan hebben en meer verdienen, de mechaniekers helaas ...........zal tonnen werkloosheid meebrengen

 • Lucien Mertens

  Een bel vol gebakken lucht is gedoemd om vroeg of laat te barsten.

 • piet devlieger

  Is er daar iemand over verwonderd ? Nee toch ? Heel die Tesla-affaire hangt met haken en ogen en veel wind aan mekaar. Ik beklaag de aandeelhouders.