Tesla snijdt hard in personeelsbestand

Het Tesla Model 3 wordt in de fabriek in het Californische Fremont voornamelijk door robots vervaardigd.
Photo News Het Tesla Model 3 wordt in de fabriek in het Californische Fremont voornamelijk door robots vervaardigd.
Tesla snijdt hard in zijn personeelsbestand. De elektrische autobouwer neemt afscheid van 7 procent van zijn vaste werknemers, zo werd vrijdag bekendgemaakt in een interne memo. Er werken bij het concern ongeveer 45.000 mensen.

Het bedrijf van topman Elon Musk blijft verder werken met alleen zijn belangrijkste tijdelijke arbeidskrachten en toeleveranciers. Met de stappen wil Tesla de kosten verlagen, zodat het de Model 3-sedan goedkoper kan leveren. In een interne memo zei Musk verder dat Tesla in het laatste kwartaal van vorig jaar een winst in de boeken heeft gezet, maar iets minder dan een verslagperiode eerder. Het afgelopen jaar noemde Musk ,,het meest uitdagende uit de historie''.

Een ander bedrijf van Musk, ruimtevaartbedrijf SpaceX gaf onlangs ook aan naar een ,,slankere organisatie'' te gaan. Volgens ingewijden tegen persbureau Reuters en de Los Angeles Times, moet hier ruim 10 procent van ruim 6.000 medewerkers op zoek naar ander werk.
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Hendrik Patyn

  Ondertussen in januari 2019 wordt er in Nederland bijna geen enkele tesla meer verkocht.

 • Hendrik Patyn

  In bijna ieder Europees land gaat de verkoop van Tesla achteruit, in het vierde kwartaal zakte de verkoop in België met bijna 50%vergeleken met 2017. Enkel in Nederland is er een stijging, maar dit heeft waarschijnlijk te maken met de model 3 die via Nederland wordt ingevoerd. Zijn de mensen het beu veel geld te geven voor matige kwaliteit en slechte service na verkoop, kleine actieradius bij koude temperaturen...

 • Theo Beyens

  Minder personeel is minder wagens die van de band rollen . Vraag naar Tesla gedaald ?

 • Matt Casters

  Het was weer even geleden dat de ondergang van Tesla voorspeld werd, gelukkig pas binnen 5 jaar. Het grote probleem is niet om winst te maken maar wel om winst te maken op een model 3 van 35000 en daar gaan ze dus nu voor. Ik ben benieuwd wat het gaat geven.

 • Thomas Delaet

  De zwanezang van Tesla is ingezet. Binnen 5 jaar zijn ze uit de markt verdreven.