Tesla komt ook met pick-uptruck

AFP
Tesla wil op alle mogelijke vlakken de concurrentie aangaan met gerenommeerde automakers. Tesla-topman Elon Musk kondigde in een tweet de komst van een elektrisch aangedreven pick-uptruck aan. Daarmee wil Tesla concurreren met Ford, GM en andere automakers in dit zeer lucratieve segment.

Veel details over de plannen gaf Musk niet. Eerst wil het bedrijf sportieve terreinwagens (suv's) de weg op hebben. Dit gebeurt naar verluidt ergens in 2019. Volgens The Wall Street Journal zal de truck een fractie groter worden dan de populaire F-serie van Ford. 

Verder zei Musk dat er een nieuwe variant van de zogeheten autopilot aanstaande is. Tests met de nieuwe techniek waardoor auto's zelf kunnen rijden waren volgen Musk veelbelovend.
15 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • James Vernailen

  Nick , Waterstofgas is hoog explosief als het in contact met de lucht komt. Dat is niet de toekomst er gebeurt een kleine botsing en een halve straat wordt weggeblazen want lucht is overal.

 • Ricci Latte

  Uitbrengen kunnen ze wel maar effectief leveren is wat anders...

 • wannes sips

  En kan die dan een caravan trekken? of een zware aanhanger?? Ik kik er naar uit! binnen tweejaar moet ik beslissen!!!

 • Nick de Anno

  De toekomst is waterstofgas en niet elektrische auto's. Wacht maar tot de belastingen komen om al die batterijen te herwerken, want die gaat er komen. Helemaal met onze domme overheid die dit niet wil inzien. Shell en Toyota zijn allang bezig met dit en starten in 2020 met een project in de USA om vrachtwagens op waterstof geproduceerd uit zonlicht en water te laten rijden. Niks laadpalen, niks uitstoot, niks 8 uur laden....gewoon tanken en GAAN!

 • Vera Bres

  Ik snap het niet hoor , weer een nieuw model !! en ze kunnen het vorige ( model 3 ) nog niet aangeleverd krijgen ..productie loopt helemaal mank volgens ik meerdere keren heb gelezen !!