Tesla komt ook met pick-uptruck

AFP
Tesla wil op alle mogelijke vlakken de concurrentie aangaan met gerenommeerde automakers. Tesla-topman Elon Musk kondigde in een tweet de komst van een elektrisch aangedreven pick-uptruck aan. Daarmee wil Tesla concurreren met Ford, GM en andere automakers in dit zeer lucratieve segment.

Veel details over de plannen gaf Musk niet. Eerst wil het bedrijf sportieve terreinwagens (suv's) de weg op hebben. Dit gebeurt naar verluidt ergens in 2019. Volgens The Wall Street Journal zal de truck een fractie groter worden dan de populaire F-serie van Ford. 

Verder zei Musk dat er een nieuwe variant van de zogeheten autopilot aanstaande is. Tests met de nieuwe techniek waardoor auto's zelf kunnen rijden waren volgen Musk veelbelovend.
17 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • James Vernailen

  Nick , Waterstofgas is hoog explosief als het in contact met de lucht komt. Dat is niet de toekomst er gebeurt een kleine botsing en een halve straat wordt weggeblazen want lucht is overal.

 • Ed Leviud

  Eerst maar eens zien of de leveringsproblemen opgelost geraken. Tesla gebruikt alle grondstoffen die voorhanden zijn ter wereld om hun batterijen te maken en ze hebben continu een tekort.

 • Ricci Latte

  Uitbrengen kunnen ze wel maar effectief leveren is wat anders...

 • Boris Verhafstoot

  Nog meer stilgevallen golfkarretjes langs de kant van de weg.

 • wannes sips

  En kan die dan een caravan trekken? of een zware aanhanger?? Ik kik er naar uit! binnen tweejaar moet ik beslissen!!!