REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Tesla heeft wereldwijd 25.000 snellaadpalen

Autofabrikant Tesla zegt wereldwijd 25.000 snellaadpalen te hebben. Dat meldt het bedrijf op een speciaal daarvoor aangemaakt Twitter-account. Het is het grootste netwerk van snellaadpalen voor elektrische auto’s wereldwijd. In Nederland zijn er nu zo’n 15 snellaadlocaties, met meerdere palen.

18 reacties

 • Geert Tamsyn

  1 maand geleden
  Peter Bosmans, Tesla haalt nu zijn lithium naast de deur, in de woestijn van Nevada: zand opgraven, lithium eruit, zand er weer in, heeft niemand last van. En zeer recent werd in het Rijnbekken een voorraadje lithium ontdekt, goed voor 400 miljoen EV. Batterijen worden voor 100% gerecycleerd bij Umicore.
 • Peter Bosmans

  1 maand geleden
  Tesla is niet voor Jan modaal, is veel te duur en mocht je alle bedrijfswagens weglaten dan zouden er hier niet veel rond rijden. Die nieuwe LiFePo batterijen zijn ook niet proper als je kijkt hoe Lithium bekomen wordt in Chili. Ook bij de latere verwerking van de batterijen zal er toch een belangrijk stuk afval zitten dat (momenteel?) niet herbruikbaar is.
 • Geert Tamsyn

  1 maand geleden
  25.000 voor Tesla alleen? Indrukwekkend, geen enkele andere constructeur kan zo'n cijfer voorleggen.
 • raf peeters

  1 maand geleden
  25000?.Zeggen ze maar stelt natuurlijk niks voor en vooral ,'t is niet even volgooien en terug weg.Gezien de lange laadtijd heb je viervoud nodig.
 • Geert Tamsyn

  1 maand geleden
  De nieuwe LiFePO-batterijen van Tesla bevatten geen kobalt of nikkel meer. Voor het oppompen en transport van petroleum, en de oorlogen die ervoor gevoerd worden, zijn al vele duizenden kinderen gestorven, miljoenen kinderen wereldwijd lijden aan astma en andere ademhalingsproblemen door de luchtvervuiling door fossiele brandstoffen.