Teslabaas Elon Musk in september op bezoek bij zijn 'Tesla Giga Factory' nabij Berlijn.
Volledig scherm
Teslabaas Elon Musk in september op bezoek bij zijn 'Tesla Giga Factory' nabij Berlijn. © EPA

Tesla haalt verkoopdoelstelling van Elon Musk nèt niet

Maker van elektrische auto's Tesla is er afgelopen jaar net niet in geslaagd om aan de eigen verkoopdoelstelling te voldoen. Topman Elon Musk wilde graag een half miljoen wagens aan de man brengen, maar de leveringen bleven steken op 499.550 voertuigen. Oftewel het bedrijf kwam 450 auto's tekort.

20 reacties

 • Geert Tamsyn

  1 week geleden
  Model 3 uitgeroepen tot beste EV ooit, Model 3 veiligste auto ooit in Europese NCAP-testen, Model 3 heeft hoogste inruilwaarde in zijn prijsklasse ... 20 Tesla-rijders in Nederland (0,02 % van het totaal) zijn na een vol jaar dreigementen nog altijd geen rechtszaak gestart, hoe zou dat komen?
 • raf peeters

  1 week geleden
  Juist de cijfers spreken voor zich en vooral kwaliteit van de wagens(niet voor niks stap-pen ze naar de rechter in Nederland,daar slikken ze zoiets niet)Als je dan de tijd van Ford gaat vergelijken waar alles handarbeid was met nu is helemaal de realiteit weg,maar een ding moet gezegd ,iedereen kon zich een auto veroorloven omdat ze ook werk hadden ,vandaag produceert men wagens maar velen kunnen zich geen meer veroorloven. Misschien moeten er hier een het roos brilletje beginnen afzetten.
 • Geert Tamsyn

  1 week geleden
  Op 16 jaar tijd produceert en verkoopt Tesla het honderdvoudige van wat Ford in die tijd verkocht. De beurswaarde van Tesla is nu al groter dan die van constructeurs die al 100 jaar bezig zijn. De concrete cijfers spreken weer eens voor zich.
 • raf peeters

  2 weken geleden
  Men kan Tesla geen succes nummer noemen,was het zo dan reden er wel meer Tesla's rond,dan wereldwijd, 1 miljoen voertuigen op 15 jaar tijd kan je geen succes nummer noemen.Ergste is dat men in Europa met alle macht de E wagens door de strot duwt maar in Amerika zelf,how maar,Musk profiteert v d Europese E waan of zijn ze in Amerika slimmer,eerder dat.Nogmaals die hele CO2 verkoop is puur om grafiekjes te kleuren meer ook niet maar dat horen we binnen 10 jaar dan weer,zoveelste facke statistiek
 • Vaneylen Pierre

  2 weken geleden
  De winst zit in "emissierechten". De burocratie zal het overal winnen van de werkenden; Vandaar dat Biden bij de Europese Eurocraten zo geliefd is in tegenstelling met Trump.
 1. "Ik heb er vrede mee dat ik mijn geld nooit zal terugzien": Stefan heeft voor 196 miljoen euro bitcoins, maar vergat paswoord
  Play

  "Ik heb er vrede mee dat ik mijn geld nooit zal terugzien": Stefan heeft voor 196 miljoen euro bitcoins, maar vergat paswoord

 2. Honderden jongeren starten enorm sneeuwballengevecht, ondanks lockdown
  Play

  Honderden jongeren starten enorm sneeuwbal­len­ge­vecht, ondanks lockdown