Tesla haalt productiedoel Model 3: "We zijn nu echte automaker geworden"

REUTERS
Tesla heeft afgelopen week 5.000 Model 3's gebouwd. Daarmee heeft de maker van elektrische auto's een zelf opgelegd productiedoel gehaald en is het bedrijf volgens topman Elon Musk "een echte automaker" geworden.

Tesla moet het Model 3 in hoge aantallen produceren om winstgevend te worden. Het bedrijf had gezegd aan het einde van het tweede kwart de productie op te hebben gevoerd naar 5.000 voertuigen van het nieuwe massamodel per week. Volgens Musk kan Tesla deze maand de 6.000 Model 3's per week halen.

Het nieuws komt uit een e-mail van Musk naar de werknemers. De 5.000 stuks per week van het instapmodel waarmee Tesla een grotere markt wil aanboren, had in eerste instantie al eind 2017 een feit moeten zijn.

Tesla komt naar verwachting later maandag met officiële productiecijfers. Indien Tesla het productiedoel niet had gehaald, zou dat opnieuw een klap voor het bedrijf, en de beurskoers, geweest zijn. Het bedrijf bouwde een bijkomende montagelijn in een soort tent, naast het fabrieksgebouw in het Californische Fremont.

Tesla is nu vooral bekend van het Model S, de luxewagen die een pak duurder is dan Model 3. Er is ook het Model X, een grotere SUV.

AP14 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • ronny verstraete

  Autoprutsenmaker is een beter woord.....woehaha

 • Hendrik Patyn

  Een echte automaker, ze maken auto's in een tent, de schijn op houden om de investeerders niet te verliezen. En nog zoveel mogelijk geld binnengraaien ( extra voorschot van 2500$). De werknemers draaien onaanvaardbaar veel overuren, dit zal niet blijven duren.

 • Alan Janssen

  Mijn klant is pas tevreden als je 3 mnd op rij je doelstelling haalt en dan niet alleen aantallen ook een OEE van 98%. Dus nu nog volhouden...

 • Freek Verdeyen

  Een dikke proficiat voor het productiedoel van model 3. Bravo!

 • Ramon Simon

  Veel te veel mensen gooien geld weg aan wagens. Voor elk normaal vervoer is een wagen tussen de 10-15 duizend euro perfect. Als je geld liggen heb zou ik het begrijpen, maar geld lenen om een luxe auto, of meer dan wat nodig is vind ik al te gek. Een model 3 is nog steeds veel te duur, e-rijden is enorm onpraktisch omdat veel mensen op straat parkeren. Het lijk een verspilling van middelen.