Tesla-fabriek in Californië mag voorlopig niet open

REUTERS
Autobouwer Tesla mag zijn fabriek in Fremont in de Amerikaanse staat Californië nog niet heropstarten. Dat zeiden de lokale autoriteiten vandaag.

Elon Musk, de topman en oprichter van Tesla, zei donderdag tegen werknemers dat de productie in de autofabriek vrijdagmiddag (lokale tijd) op beperkte schaal weer zou worden hervat. Fabrikanten in Californië kregen eerder op donderdag van gouverneur Gavin Newsom te horen dat zij binnenkort weer aan het werk mogen. De staat gaat de strenge voorwaarden tijdens pandemie geleidelijk aan versoepelen.

De autoriteiten van Alameda County, waar de fabriek van Tesla zich bevindt, houden de lockdownmaatregelen echter tot eind mei in stand. Alleen essentiële werkzaamheden mogen hervat worden. "Tesla is ervan op de hoogte gebracht dat zij niet aan die criteria voldoen en dat zij niet mogen heropenen", zei een woordvoerder.

Topman Musk heeft de coronamaatregelen in Californië en rest van de VS herhaaldelijk bekritiseerd. Musk noemde de lockdown in Californië onlangs "fascistisch" en bestempelde de paniek die is ontstaan na het uitbreken van de coronapandemie eerder als "stompzinnig".
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.