Tesla Cybertruck of Ford F-150: welke pick-up is het sterkste?

Een video waarin een Tesla Cybertruck een wedstrijdje touwtrekken uitvecht met een pick-up van Ford beroert de gemoederen. De beelden leveren een duidelijke winnaar op. Maar de vraag luidt of de wedstrijd wel helemaal eerlijk verlopen is.

Ondanks een pijnlijk voorval bij de onthulling van Tesla’s elektrische Cybertruck, heeft de autofabrikant volgens Elon Musk al zo’n 200.000 bestellingen binnen. Toch heeft de futuristische pick-up nog een lange weg af te leggen als hij de verkoopcijfers wil kloppen de Ford-F150, populairste pick-up in de VS. En dat is toch de wagen waarmee de Cybertruck zich wil vergelijken. 

Dat blijkt uit een filmpje dat tijdens de voorstellling van de Cybertruck werd getoond en zich verspreid over internet. De beelden tonen een wedstrijdje touwtrekken tussen een Tesla Cybertruck en een Ford F-150. 

In de video is de Tesla duidelijk sterker dan de Ford. De vraag is natuurlijk of de wedstrijd eerlijk is verlopen, want van elke wagen bestaan versies met een verschillend vermogen of sleepcapaciteit. Zo werd in het filmpje bijvoorbeeld een Ford gebruikt met alleen achterwielaandrijving. Ook is niet uit te sluiten dat het filmpje gewoon in scène is gezet als PR-stunt.

“Appels met appels vergelijken”

Vice-president Sunny Madra van Ford-X liet op Twitter aan Elon Musk weten dat hij graag de wedstrijd wil overdoen “om appels met appels te vergelijken”. “Bring it on”, reageert Elon Musk daarop. 

Bij de presentatie van de - volgens de makers - onverwoestbare Cybertruck ging er afgelopen week iets mis. Het hoofd design van de Amerikaanse autobouwer wilde aantonen dat het futuristisch uitziende voertuig extra stevig is, maar vernielde daarbij twee ruiten. Het ontwerp van de pick-uptruck zorgde bij kenners voor verdeelde reacties, terwijl analisten hoopten dat Tesla een flink aandeel zou kunnen pakken van de wat traditioneel ingestelde markt voor pick-uptrucks.

Het kan overigens nog jaren duren voordat de eerste elektrische pick-uptruck van Tesla daadwerkelijk te koop is. Tesla wil eind 2021 met de fabricage beginnen.

RV32 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Calvin NGUYEN

  Heeft niks met sterkte te maken: de Tesla heeft gewoon grotere wielen, waardoor hij meer grip heeft op de baan

 • Kevin Meulenhof

  Best wel een briljant ontwerp van de Cybertruck, chassis en carrosserie is uit 1 metalen plaat gedrukt en geplooid. Wie erover twijfelt zou wat youtube filmpjes moeten zien en leren begrijpen.

 • Renaat Moerman

  Als ik dit schouwspel zie als Tesla rijder ben ik beschaamd in het merk. Gaat dit over ecologisch rijden ?

 • Willy Stinissen

  Een heftruck zie ik dat ook nog winnnen.

 • werner Van der Kelen

  Een echte test zou zijn om die tesla Cybertruck eens een tropisch oerwoud te laten doorkruisen, dan zo je pas zien wat voor een wrak dit is