Tesla-baas Elon Musk onthult details vernieuwd Model 3

Elon Musk.
EPA Elon Musk.
Tesla-baas Elon Musk heeft specificaties bekendgemaakt van twee nieuwe versies van de Model 3. Die auto staat te boek als een soort instapmodel en is bedoeld voor een breder publiek in vergelijking met andere Tesla's.

De nieuwe Model 3 heeft twee motoren en heeft als optie vierwielaandrijving. De elektrische auto's hebben een bereik van bijna 500 kilometer. De auto trekt op van 0 naar 100 kilometer per uur in 3,5 seconde. De productie van het model kampt met de nodige problemen. Tesla heeft meermaals productiedoelen voor de Model 3 teruggeschroefd en tijdelijk assemblagelijnen gestopt om ze aan te passen.

Volgens Musk, die naar aanleiding van de productieproblemen onder druk staat om het negenkoppige bestuur van Tesla te hervormen, zijn de kosten van de Tesla Model 3 ongeveer gelijk aan die van de BMW M3. "Maar 15 procent sneller en met een betere afwerking", aldus Musk.

REUTERS20 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Ronny Biesen

  Hij zou beter eerst zijn "oud" model aan de draai krijgen.

 • Els Pauwels

  denkt die nu echt dat mensen zitten te wachten op auto's die optrekken in 3 seconden ? doe liever iets aan de oplaadtijden

 • piet devlieger

  Hij zou beter eens ervoor zorgen dat de bestelde auto's geproduceerd worden en uitgeleverd - en met een betere bouwkwaliteit dan die van een KIA uit 1992. Dixit carandbuyer. Wat een windbuil is die man toch. Doet me denken aan Van Rossem of Lernout&Hauspie.

 • Frank Eertmans

  Op Twitter vermeld hij ook dat de handling beter zou zijn dan een M3. 1 april is nog niet zo lang geleden ;)

 • Valentino Fabionara

  En hoe zit het met de slachtoffers die omgekomen zijn van zelfrijdende tesla's brol?