Volledig scherm
© REUTERS

Tekort aan chips brengt autofabrikanten in de problemen

Nissan en Honda vrezen dat ze minder auto’s kunnen produceren omdat ze steeds meer moeite hebben om chips geleverd te krijgen. Volkswagen waarschuwde daar vorige maand ook al voor. Chipmakers zouden onder andere smartphonefabrikanten voorrang geven.

6 reacties

 • Geert Tamsyn

  4 dagen geleden
  Christian Deckers, klimaatopwarming wordt niet veroorzaakt door rechtstreekse zonnestraling of andere warmtebronnen, maar door CO2-uitstoot, o.a. door brandstofwagens. En daar heeft elektrisch rijden wel een belangrijke positieve invloed op.
 • Christian Deckers

  4 dagen geleden
  Klimaatgerelateerd is electrisch rijden totaal nutteloos. Als je weet dat de zon 7 à 9.000x zoveel warmte naar de aardoppervlakte stuurt als alle verbrande fossiele brandstoffen samen (alle olie + alle gas + alle hout) kun je door met alle fossiele verbranding volledig te stoppen nooit meer dan maximum 1/7000ste afkoeling bekomen. Op 20°C dus minder dan 0,003 graden C. Mogelijk zijn er natuurlijk wel andere goede redenen om electrisch te gaan rijden.
 • Geert Tamsyn

  5 dagen geleden
  Bern Vermeulen, 75 % van de energie verspillen met een brandstofwagen, dat is pas wegwerp. Een EV wordt volledig gerecycleerd en de grondstoffen worden hergebruikt, want ze zijn te waardevol om weg te werpen. Op termijn zullen de grondstoffen voortkomend uit recyclage goed zijn voor 35 tot 40 % van de totale behoefte (bron: Umicore).
 • Wim Offermans

  5 dagen geleden
  Weer een reden om nog (even) op fosiele brandstof verder te rijden. (grapje)
 • johan fransaert

  5 dagen geleden
  misschien beter om zelf een productie unit voor chips op te starten ze zijn er groot en rijk genoeg voor, Apple is ook begonnen met chips zelf te ontwikkelen en te produceren om dezelfde redenen.
 1. Aandeelhouders keuren megafusie van Peugeot-Citroën met Fiat Chrysler goed: ‘Stellantis’ wordt vierde grootste autoconstructeur ter wereld

  Aandeelhou­ders keuren megafusie van Peugeot-Ci­troën met Fiat Chrysler goed: ‘Stellantis’ wordt vierde grootste autocon­struc­teur ter wereld

  De aandeelhouders van de Franse autobouwer PSA (Peugeot, Citroën en Opel) hebben maandag nagenoeg unaniem de megafusie met het Italiaans-Amerikaanse Fiat Chrysler Automobiles (FCA) goedgekeurd. Later op de dag deden de aandeelhouders van FCA hetzelfde. Het fusiebedrijf, Stellantis, wordt de op drie na grootste autoconstructeur wereldwijd.
 1. Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter
  Play

  Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter

 2. Agenten getuigen over waanzin tijdens bestorming Capitool, ze riepen: "Dood hem met zijn eigen wapen"
  Play

  Agenten getuigen over waanzin tijdens bestorming Capitool, ze riepen: "Dood hem met zijn eigen wapen"