Volledig scherm
© REUTERS

Tekort aan chips brengt autofabrikanten in de problemen

Nissan en Honda vrezen dat ze minder auto’s kunnen produceren omdat ze steeds meer moeite hebben om chips geleverd te krijgen. Volkswagen waarschuwde daar vorige maand ook al voor. Chipmakers zouden onder andere smartphonefabrikanten voorrang geven.

7 reacties

 • Pascal Depeizer

  1 maand geleden
  @Geert Tamsyn Je moet 700.00km rijden met een diesel om de vervuiling van de productie elektrische wagen te evenaren ! Meeste volk onder ons doet niet eens 700.000km op een gans leven ! De ontginning van grondstoffen om een batterij te maken is daarbij ook niet min kobalt (Co) en lithium (Li) nodig ! En dan nog de vervuiling van de bedrijven die alles verwerken = ook Co2. Alles word groener voorgesteld om het te verkopen. Uw oude diesel word verkocht aan ander land en vervuild daar verder !
 • Geert Tamsyn

  2 maanden geleden
  Christian Deckers, klimaatopwarming wordt niet veroorzaakt door rechtstreekse zonnestraling of andere warmtebronnen, maar door CO2-uitstoot, o.a. door brandstofwagens. En daar heeft elektrisch rijden wel een belangrijke positieve invloed op.
 • Christian Deckers

  2 maanden geleden
  Klimaatgerelateerd is electrisch rijden totaal nutteloos. Als je weet dat de zon 7 à 9.000x zoveel warmte naar de aardoppervlakte stuurt als alle verbrande fossiele brandstoffen samen (alle olie + alle gas + alle hout) kun je door met alle fossiele verbranding volledig te stoppen nooit meer dan maximum 1/7000ste afkoeling bekomen. Op 20°C dus minder dan 0,003 graden C. Mogelijk zijn er natuurlijk wel andere goede redenen om electrisch te gaan rijden.
 • Geert Tamsyn

  2 maanden geleden
  Bern Vermeulen, 75 % van de energie verspillen met een brandstofwagen, dat is pas wegwerp. Een EV wordt volledig gerecycleerd en de grondstoffen worden hergebruikt, want ze zijn te waardevol om weg te werpen. Op termijn zullen de grondstoffen voortkomend uit recyclage goed zijn voor 35 tot 40 % van de totale behoefte (bron: Umicore).
 • Wim Offermans

  2 maanden geleden
  Weer een reden om nog (even) op fosiele brandstof verder te rijden. (grapje)
 1. "Oh my God, ik lig met een puber in bed!": 'Uit de Kleren' begint met een sisser
  Play
  Uit de Kleren

  "Oh my God, ik lig met een puber in bed!": 'Uit de Kleren' begint met een sisser

 2. Piepjonge Bart Peeters was voorbestemd voor showbizz: "Ik gooide met vlijmscherpe messen naar mijn broer"
  Play
  Later Als Ik Groot Ben

  Piepjonge Bart Peeters was voorbe­stemd voor showbizz: "Ik gooide met vlijmscher­pe messen naar mijn broer"