Te koop: snelste bestelbus ter wereld (die wel 310 kilometer per uur kan)

Volkswagen Transporter.
Autohaus Schiemann Volkswagen Transporter.
De snelste bestelbus ter wereld staat te koop. De Volkswagen Transporter kreeg de titel tien jaar geleden officieel nadat de bus een record had gevestigd op hogesnelheidscircuit Nardò in Italië: 310,7 kilometer per uur. Nu staat de bus (opnieuw) te koop in Duitsland.

De 3,6 liter-zescilinder boxermotor, afkomstig uit een Porsche 911 Turbo, was destijds 800 pk sterk. De onderkant werd gemodificeerd voor meer downforce en de bestuurdersstoel werd pontificaal in het midden gemonteerd, net als in een McLaren F1. Zo’n 3.500 kilometer geleden is de 996-motor gereviseerd en vermoedelijk is het vermogen toen licht teruggetuned naar 638 pk.

Autohaus Schiemann

Vijf kuipstoelen

Volgens de advertentie haalt de Transporter alsnog de top van 310,8 per uur. In 4,9 seconden accelereert de bus van 0 naar 100. Alle vijf inzittenden hebben een eigen kuipstoel en de bus is geschilderd in de Porsche-kleur van de 911 GT3 RS. 

Vorig jaar stond de auto ook al te koop. De huidige prijs van 155.500 euro lijkt hoog, maar acht jaar geleden moest de race-bus, met toen nog 800 pk, nog 250.000 euro opbrengen.

3,6 liter Porsche 911 Turbo-motor
Autohaus Schiemann 3,6 liter Porsche 911 Turbo-motor10 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Bart Van de Velde

  Dan doen ze al die moeite, maar voor een deftige spanband onder de motorkap was er blijkbaar geen geld meer...

 • freddy roosen

  En waar mag die zo snel???

 • Benny Jozef Van den Put

  Uniek

 • Davy Cleemput

  Voor lichte vracht moet u laadruimte minimum de helft van u wielbasis zijn en deze heeft geen laadruimte dus is gewone personenwagen en moet wel biv op betaald worden

 • Kris De Smet

  Noppes wil, lichte vracht