Te koop: auto die 23 jaar in quarantaine heeft gestaan

Bubble-BMW
eBay Bubble-BMW
Wie op zoek is naar een maagdelijke bolide met een desalniettemin onvervalste jaren 90-ervaring, kan nu bieden op deze BMW 740i uit 1998. De auto staat naar verluidt al 23 jaar in quarantaine in een kunststof ‘bubble’.

Er is weinig bekend over deze ‘Bimmer-in-a-bubble’, anders dan wat er wordt gemeld op veilingsite eBay. Volgens de verkoper blijkt uit een Duits registratiedocument uit 1997 dat deze auto kort in het bezit was van een vrouw die is geboren in 1927. Wat er gebeurde na de registratie van de auto is onduidelijk, maar veel gereden heeft ze niet.

BMW 7 Serie
eBay BMW 7 Serie

Kort daarna kwam de auto terecht op zijn huidige locatie in Polen. De kilometerstand bedraagt slechts 255 kilometer. De auto werd gestald in een luchtcapsule met mechanische luchtcirculatie, vermoedelijk om te voorkomen dat er stof op de lak kwam. Met zo weinig kilometers is de aandrijflijn van deze 740i – een 4,4-liter V8 die is gekoppeld aan een vijftraps ZF-automaat – nog niet eens ingereden.

Maagdelijke BMW-middenconsole
eBay Maagdelijke BMW-middenconsole

Kortom: wil je de authentieke jaren 90 auto-ervaring, dan kun je bieden op deze wagen. Liefhebbers zijn er tot nu toe al genoeg voor deze dikke 7 Serie. Aangezien voor deze BMW E38 met nog acht dagen te gaan al 48.350 euro is geboden, lijkt de kans groot dat dit een duur Duits relikwie wordt. Een ding is in ieder geval zeker: deze auto hoef je niet te ontsmetten voordat je ermee gaat rijden.
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • piet devlieger

    Prachtige auto. Je kan er wel niet zomaar mee beginnen rijden want door het lange stilstaan zal er veel moeten aan gewerkt worden. Stilstand is de grote vijand van een auto. De grote vraag is echter waar en hoe lang je hier nog met een auto van die leeftijd zal mogen rijden. Waarschijnlijk eindigt hij in de US waar men daar allemaal geen probleem van maakt.

  • Filiep Lapeire

    In welke staat bevind deze auto zich? Het is niet allemaal goud wat blinkt! Mogelijks alle mechanische onderdelen vast geroest! Dit kan evengoed een financiële nachtmerrie worden!

  • Feline Noé

    Prachtig! Alleen ga je best ook al reserve onderdele kopen voor alle elektronica die heel snel kapot gaat in die model. Dit zouden ze vaker moeten doen en best ook gesloten houden