Te koop: 55 roestige VW-busjes voor 300.000 euro

Kikii
Een Canadese autoverzamelaar die maar liefst 55 klassieke VW-busjes op zijn terrein heeft staan, wil in één keer van zijn oude hobby-auto's af. Hij vraagt er ruim 300.000 euro voor.

We weten niet zeker hoe de Canadese autoverzamelaar-genaamd ‘Rob’ het voor elkaar heeft gekregen om zoveel T1 en T2-busjes bij elkaar te krijgen. Wel is zeker dat hij er klaar mee is. Op een foto bij zijn advertentie is een groot terrein te zien met daarop een flink aantal klassieke VW-busjes.

Kikii

Voor 350.000 Amerikaanse dollar (ongeveer 310.000 euro), oftewel 6200 euro per stuk, kun je de VW-busjes kopen. Het merendeel lijkt te bestaan uit door Westfalia geconverteerde campers. Alle auto's zijn volgens Rob in ‘goede, te restaureren staat’. De koper moet bereid zijn alle busjes in een keer te kopen en mee te nemen. Verkoper Rob wil blijkbaar alleen mensen die oprecht geïnteresseerd zijn: alleen al om de collectie te mogen bekijken, moet je zo'n 450 euro (500 dollar) neertellen. 

Kikii

Boven de advertentie staat dat het gaat om Split Window Westfalia busjes, dus van de eerste generatie. Op de foto's zijn echter nog veel meer soorten te zien. Dat lijkt erop te duiden dat hij nog meer busjes heeft en slechts een deel van zijn verzameling wil verkopen. Tot nog toe heeft hij niet gereageerd op verzoeken om meer informatie.

Bekijk ook:

Kleurrijke ‘Love Bug Parade’ met Kevers en VW busjes, vrolijkt Brussel op.
16 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • johan geudens

  Zal nog lang met zijne rommel blijven zitten een hoop ouwd ijzer geluk ermee

 • Linda Vantomme

  Je mag ééntje gratis opsturen. Ik vind dat zeer mooie wagens,lekker nostalgie. Ik wens hem veel succes met zijne verkoop !!

 • Vero De Scheemaecker

  zo spijitig dat hij ze eerst helemaal heeft laten verroesten. Ze zijn nog zo gegeerd, maar deze zijn wel in heel slechte staat :-(

 • Ives Van Mol

  het is een schande dat die man die busjes uit egoisme zo lang heeft bijgehouden zonder ze te verzorgen. Ze hebben, dat was alles wat die man interesseerde, en nu denken dat ie er nog een fortuin zal voor krijgen? you bet !! en dan weten dat er zoveel liefhebbers deze autos met veel liefde zouden hebben bewaard en verzorgd !!

 • Soraja Salluyts

  Geef liever aan een fantsoenlijk vw busje geld dan aan oud ijzer.