opel corsa bis
Volledig scherm
PREMIUM
opel corsa bis © rv

Strengere EU-milieunorm maakt kleine stadsauto “onbetaalbaar”

De nieuwe Opel Corsa staat in de showroom. Een stadsauto. Ooit synoniem met ‘betaalbaar’, ja, zelfs ‘goedkoop’. Maar daar komt verandering in. Onze autojournalist legt uit waarom dit de laatste generatie van de kleine Opel is waar je je niet blauw aan betaalt.

50 reacties

 • Johan Vroonen

  12 maanden geleden
  Cobalt is binnenkort niet meer nodig om accu's te maken. 10 liter mazout komt qua energieinhoud overeen met een accu 106kWh, MAAR een dieselmotor heeft slechts rendement van 49%, en dan te weten dat er bij een ICE-car ook nog vermogen in de versnellingbak en aandrijflijn verloren gaat. Dus 25 liter mazout komt overeen met EV van 100kWh. Dwz dat je met accu van 200kWh gemakkelijk 1000km kan rijden. Ik verwacht dat vanaf 2023 de doorbraak qua prijs er zal zijn tov ICE cars!
 • raf peeters

  1 jaar geleden
  @GeertTamsyn ,zolang er geen goedkoper alternatief is zal kobalt helemaal niet verdwijnen in batterijproductie of de E wagen gaat nog eens een pak meer kosten pure larie en 't is niet omdat men mijnen stillegt dat er overproductie is .Al gehoord van wereld economie.Waarom pompen ze soms minder,meer olie op ,om de prijzen te stabiliseren en kwestie van vraag/aanbod en is bij kobalt zelfde.De tijd dat Afrikaanse landen kon uitbuiten is voorbij en als met E wil rijden gaat men ervoor betalen.
 • Geert Tamsyn

  1 jaar geleden
  Kobalt verdwijnt uit de batterijproductie (Tesla doet het vanaf volgend jaar zonder) maar niet uit de diesel. Niet de EV zullen dan verantwoordelijk zijn, wel nog de diesels.
 • raf peeters

  1 jaar geleden
  @Geert Tamsyn ,kobalt is giftig,brandgevaarlijk en vooral kankerverwekkend,wordt voor 85% gebruikt voor batterijproductie ,ontzwavelen diesel ,misschien toch chemie volgen en dat is al lang achterhaald.Hoe dan ook kinderen opofferen voor onze kapitalistisch profijt ten kost van milieu en mensen(zo milieu vriendelijk is E rijden niet) is er over.
 • Geert Tamsyn

  1 jaar geleden
  En dan, Rody Franks? Als die energie hernieuwbaar en niet vervuilend is, zie ik geen probleem. Diesel daarentegen, ...
 1. Harde beelden: man opent vuur op politieagente tijdens huiszoeking
  Play

  Harde beelden: man opent vuur op politie­agen­te tijdens huiszoe­king

 2. Verkeersagressie loopt uit de hand: bestuurder trekt wapen
  Play

  Verkeers­agres­sie loopt uit de hand: bestuurder trekt wapen