Spitsuur? Tijd om te ontspannen! Dat is wat deze Audi ons wil doen geloven

Audi AI:ME
Audi AG Audi AI:ME
Volgens Audi zal het spitsuur nooit meer hetzelfde zijn zodra zelfrijdende auto's de weg op gaan. De autofabrikant laat op de autoshow van Shanghai met het conceptmodel AI:ME zien hoe de spits over een paar jaar heel anders beleefd zal worden. 

De AI:ME is een visie op de auto van de toekomst in grote steden. Het studiemodel is compact, heeft een ruim en futuristisch interieur en kan autonoom rijden (level 4). De bestuurder kan tijdens de rit werken of relaxen. Pas als de auto het specifiek voor zelfrijdende auto’s aangewezen gebied verlaat, dient de automobilist de besturing over te nemen. Daarom heeft de AI:ME nog wel een stuur en pedalen.

Ruimte

De AI:ME is, met zijn achterin geplaatste elektrische aandrijving (170 pk), 4,30 meter lang en 1,90 meter breed. Dankzij de wielbasis van 2,77 meter, hoogte van 1,52 meter én het ontbreken van een traditionele middentunnel biedt hij veel binnenruimte. Zijn interieur is variabel: plek voor twee personen en veel bagage, of plek voor vier.

Planten
Het interieur is ontworpen als een woonruimte, inclusief klimplanten in het plafond, en biedt veel comfort, volop opbergmogelijkheden en ook magnetische bekerhouders. De bediening verloopt via oogbewegingen (eyetracking), gesproken commando’s of touchpads.

Audi AI:ME
Audi AG Audi AI:ME

Stressniveau

Verder maken VR-brillen het mogelijk om films en games optimaal te beleven. De ingebouwde ‘noise compensation’ kan geluiden van buitenaf wegfilteren. Dankzij elektro-chromatisch glas zijn de ramen te verduisteren. 

De AI:ME kan zelfs het stressniveau van de inzittenden meten en slimme algoritmes leren van hun gedrag en voorkeuren. Op basis daarvan worden bepaalde instellingen van de auto (klimaat, audio) aangepast en kunnen er specifieke diensten worden aangeboden.

Audi AI:ME
Audi AG Audi AI:ME
Audi AI:ME
Audi AG Audi AI:ME
Audi AI:ME
Audi AG Audi AI:ME

Bekijk ook: Getest: Eerste volledig elektrische Audi in ons land
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Bernard Swenden

    Klimplanten in de auto? Gaan ze dan tuiniers in een garage moeten aannemen om die te snoeien? Om van de spinnen en ongedierte in die planten nog maar te zwijgen. Hoe dwaas kan men zijn?

  • piet devlieger

    Zalig toch, de file ? Je kan gewoon daar een tijdje op jezelf ontspannen zitten niksen en nadenken en niemand kan er zelfs maar een opmerking over geven. Het is allemaal hoe je het bekijkt.

  • chris vangiesbergen

    Ze hebben ons ook doe geloven dat ze milieu vriendelijk waren maar bleek nadien dat er gesjoemeld was .