Rolls-Royce organiseert terugroepactie voor ... 1 auto

Een Rolls Royce Ghost
REUTERS Een Rolls Royce Ghost
Terwijl autoproducenten als Volkswagen en Toyota miljoenen voertuigen terug naar de garages moeten roepen om ze na te kijken op bepaalde mankementen, heeft ook de luxewagenbouwer Rolls Royce een terugroepactie aan zijn been. Die heeft betrekking op welgeteld één auto.

De Ghost-limousine die Rolls Royce in 2014 verkocht in de Verenigde Staten, moet van de Amerikaanse veiligheidsadministratie in Washington nagekeken worden voor een mogelijk airbagprobleem. Bepaalde airbags in de auto beantwoorden mogelijk niet aan de vereisten bij een zijdelingse impact, zo staat in een brief van de administratie aan Rolls Royce. "Daardoor is het mogelijk dat dit voertuig de federale veiligheidsstandaard nummer 214, 'bescherming bij zijdelingse impact', niet haalt."

Rolls Royce zal de airbags in de auto van 350.000 dollar (326.000 euro) gratis vervangen, zo laat de BMW-dochter weten.

De Ghost, een beest van 2,5 ton, is dankzij een 6.6-litermotor tot indrukwekkende prestaties in staat. Zo kan hij vanuit stilstand in 4,9 seconden optrekken tot 100 kilometer per uur. De topsnelheid van de limo is elektronisch beperkt tot 250 kilometer per uur.