SEAT Mii Electric
Volledig scherm
SEAT Mii Electric © SEAT

“Rekenfoutje” van overheid kost elektrische leasewagens duizenden euro’s

Als het aan de politiek ligt, komt er een versnelde elektrificatie van alle bedrijfswagens in ons land. Een eenvoudige fiscaliteit zou dat parcours allicht een zetje kunnen geven. Maar wat blijkt na een onderzoek van onze collega’s van FLEET.be? Zowel voor de Verkeersbelasting (VB) als de Belasting op Inverkeerstelling (BIV) worden voor elektrische leasewagens systematisch fouten gemaakt door de fiscus. En het gaat niet om details …

4 reacties

 • Michel Heylen

  11 maanden geleden
  Verbaasd u dit? Drie, twee kan ook, verkeerslichten elkaar kunnen ze nog altijd niet synchroon afstellen; in België kan alles.
 • heiko werner

  12 maanden geleden
  Duizenden ambtenaren, honderden Politikers, allemaal onbekwaam door de versnippering van het land. Millionen regels met even veel fouten maken dat degelijk bestuur onmogelijk is. Van Quikenborne ging de administratie vergemakkelijken en heeft een nog grotere puinhoop achter gelaten, gelijk elk politiek verantwoordelijke in België!
 • Hendrik Patyn

  12 maanden geleden
  Nu blijkt dat nieuwe diesel properder is dan elektrische wagens, zal der waarschijnlijk zo blijven, schaf die subsidies en voordelen voor elektrische wagens af, overal laadpalen zetten voor schijnmilieuvriendelijke wagens. Ecodocumentaire Planet of the Humans eens bekijken waarin de groenen moeten toegeven dat zonnepanelen, windmolens, Ew's allemaal schone schijn is. Ik rij oa op lpg, meer dan 3x goedkoper dan diesel, en bijna geen fijn stof. 50% wil geen EW meer na hun huidige.
 • Alex Terieure

  12 maanden geleden
  Dus mijn nieuwe leasing diesel is nog altijd de beste keuze. Bedankt voor de uitleg.
 1. Vrachtwagen breekt doormidden na treinbotsing
  Play

  Vrachtwa­gen breekt doormidden na treinbot­sing

 2. Met deze 'jetsuit' komt vliegen écht dichtbij
  Play

  Met deze 'jetsuit' komt vliegen écht dichtbij