Red Bull-coureur Verstappen koopt wagen van 1,6 miljoen bij concurrent Ferrari

Ferrari Monza SP2
Ferrari Ferrari Monza SP2
Max Verstappen heeft er een nieuw bolide bij voor zijn collectie. Niet het prijskaartje zorgt voor de meeste ophef, wel dat de Nederlandse F1-piloot de wagen bestelde bij… Grote F1-concurrent Ferrari.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Als we de Gazzetta dello Sport mogen geloven, bestelde de Red Bull-coureur een Ferrari Monza SP2 voor zo’n 1,6 miljoen euro (exclusief belastingen). Een hyperexclusieve sportwagen waar Ferrari er slechts 499 van in elkaar schroeft. Onder andere tv-kok Gordon Ramsey en voetballer Zlatan Ibrahimovic mogen zich ook eigenaar noemen van zo’n Monza SP2.

Ferrari Monza SP2
Ferrari Ferrari Monza SP2

De cabrio kan alvast F1-waardige cijfers voorleggen. De 6,5-liter V12 van de Monza SP2 produceert 800 pk en de 0-100-tijd is een kleine 2,9 seconden. Topsnelheid? Maar liefst 300 km/u.

Gevoelige aankoop?

Hoe ze bij Red Bull naar de aankoop kijken, is niet geweten. Feit is wel dat het team gesponsord wordt door Aston Martin en motoren krijgt van Honda. En vooral bij die eerste constructeur zou Verstappen toch ook wel wat lekkers kunnen vinden. Het is in ieder geval niet de eerst keer dat hij zich laat verleiden door snoepgoed uit een andere kast. In zijn garage zouden onder meer ook een Porsche 911 GT2 RS en een Ferrari 488 Pista staan...

REUTERS
Ferrari Monza SP2
Ferrari Ferrari Monza SP220 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • ingrid grieten

  We leven toch in een vrije wereld dacht ik. Of gaan andere nu beslissen wat hij wel of niet mag kopen van zijn eigen geld?

 • Rik Lameyze

  Deze wagen heeft totaal geen F1 prestaties. Een Gemera van Koeningsegg, is een 4 zitter. 4 volwassenen met volledige bagage, 2 beker houders gekoeld en verwarmd. twee schermen enz.. Die volledig milieu vriendelijk is. Met maar een 3 cilinder, van 2 liter. Rijdt biobrandstof die je zelf kan produceren. Deze wagen weegt maar 1850kg, maar heeft wel 1700pk en een paraduizend nm aan koppel. Door de electro motoren. Geen enkel Ferarri komt qua prestaties in de beurt.

 • Martin Maebe

  Aston Martin vertrekt volgend seizoen bij Red Bull en wordt dankzij een miljarden kapitaalinjectie van Lawrence Stroll een volwaardig fabrieksteam in de F1. Aston Martin wordt dus een concurrent van Red Bull. Honda heeft de NSX in het gamma. Een prachtige sportwagen, maar nog niet van het kaliber van de Monza SP2. Ik zie niet in waarom Max op het matje zou geroepen worden!

 • Ward Den Bever

  Overschot van gelijk, moest ik het kunnen zou ik het ook doen. Alle respect voor Max, een fantastische F1 piloot.

 • Refter Noorderlaan

  Een goede investering zo een bolide, maar mensen stop met je afgunst en telkens te zeuren over pollutie, om dat ge zelf met een fiets moet rijden dat is uw eigen keuze. Als morgen de auto-industrie stop zullen er nog veel ontslagen vallen en een massa mensen in de werkloosheid komen, Ze kunnen niet allemaal fietsenmaker worden hè. De auto is nog altijd de heilige koe en de overheid melkt ze maar al te graag.