Recordaantal vrachtwagens gebouwd bij Volvo Trucks Oostakker

Masscho
Bij Volvo Trucks in Oostakker zijn vorig jaar 44.758 zware vrachtwagens gebouwd, een record sinds de opstart van de fabriek in 1975. Dat werd vernomen van het bedrijf.

Het vorige record dateert van 2007: toen rolden 43.504 vrachtwagens van de band. De recordproductie van 2016 gaat daar dus met bijna 3 procent boven. 2008 was het op twee na beste jaar met een productie van 43.068 vrachtwagens. Toen werden nog mediumvrachtwagens gebouwd in Oostakker, een activiteit die in 2013 naar Frankrijk verhuisde.

Meervraag
Tegenover 2015, toen er in Oostakker 39.207 zware trucks werden gebouwd, lag de productie vorig jaar 14 procent hoger. Door die grote meervraag werd de productie een tijdje opgeschroefd tot 214 trucks per dag, waardoor de fabriek tegen haar theoretische maximumcapaciteit aanleunde. Sinds midden november is de dagproductie wel genormaliseerd naar 186 trucks.

In de vrachtwagenfabriek zijn ongeveer 2.500 arbeiders en bedienden aan de slag, omwille van de goede cijfers krijgen 230 tijdelijke werknemers dit jaar een vast contract. De fabriek blijft wel met een kleine minderheid uitzendkrachten werken. "De fabriek in Oostakker is een hoogvolumefabriek, die moet schommelingen in de markt opvangen", verduidelijkt woordvoerster Vera Bostyn (Volvo Trucks Oostakker). "Om schommelingen op te vangen, hebben we interimkrachten nodig."

Orderboekje
Voor de eerste maanden van 2017 zegt Volvo Trucks dat het orderboekje goed gevuld is, maar dat de dagproductie wel het normale volume aanhoudt.

Volvo Trucks Oostakker is voortdurend op zoek naar arbeiders en bedienden, meer informatie staat op www.mijnvolvojob.be. Op 21 februari vindt er een kennismakingsevent plaats voor geïnteresseerde bedienden.