Record-Bugatti met topsnelheid van 490 km/u kost meer dan 3,5 miljoen euro

De nieuwe Bugatti Chiron 300+.
Motor1.com De nieuwe Bugatti Chiron 300+.
Bugatti gaat 30 exemplaren bouwen van de Chiron Super Sport 300+. Het gaat hierbij om productie-exemplaren met een verlengde body. De prijs bedraagt 3,5 miljoen euro, exclusief belastingen.

Tijdens een feest ter ere van 110 jaar Bugatti maakte bedrijfsbaas Stephan Winkelmann bekend dat het beroemde prototype dat 304,773 mijl per uur (490,484 km/uur) reed, zal verschijnen in een oplage van 30 exemplaren. Dat meldt website Motor1.com

Officieel wordt de Bugatti Chiron Super Sport 300+ genoemd. De auto is voorzien van een quad-turbo 8.0-liter W16-motor met 1.578 pk. Ten opzichte van de standaard Chiron, heeft de Super Sport-variant een body met verbeterde aerodynamica, inclusief een aangepaste achterzijde, waardoor het prototype de bijnaam ‘Longtail’ kreeg.

Andere technische specificaties die werden bekendgemaakt, zijn de magnesium wielen en de naakte koolstofvezel carrosserie. De Chiron die werd gebruikt voor de recordrun op de VW-testbaan Ehra-Lessien had slechts één stoel en een rolkooi, maar de productie-exemplaren van de Super Sport 300+ zijn ook voorzien van een passagiersstoel.

De prijs van 3,5 miljoen euro vormde voor in ieder geval één bezoeker van het feestje geen belemmering om ter plekke een van de 30 geplande auto’s te kopen. Dat betekent dat er nog 29 exemplaren beschikbaar zijn.
28 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Toran Korshnah

  Tony, akkoord met uw stelling, maar het loopt de spuigaten uit. De prijs is extravagant voor een auto die alleen maar gemaakt wordt omdat er nu eenmaal investeerders zijn. Intussen zitten we te wachten op de betaalbare electrische auto en daar slagen de fabrikanten dan niet in. Want deze Bugatti ga je nooit op straat zien. Mogelijk wordt hij zelfs verboden wegens gigantische uitstoot.

 • Ludwig Vanleeuwen

  En toch ben ik niet onder de indruk.

 • Tony Van der Heyden

  Alle pipo's die dit belachelijk vinden omdat je toch maar 120 mag of niet geschikt is om naar den Aldi te rijden begrijpen er niets van. Deze wagen is gebouwd voor het leveren van een topprestatie die niemand ooit heeft voorgedaan, het summum van techniek om grenzen steeds hoger te leggen. Je kan evengoed zeggen dat vluchten naar de Maan, Mars, Jupiter enz. absurd zijn, je kan er toch niet gaan wonen of op vakantie gaan.

 • didier de coster

  komaan ronaldo , voor bij uw collectie , ik verzamel postzegels ......

 • René Neeskens

  Wat een onzin, je kunt er niet eens fatsoenlijk mee naar de Aldi rijden. Men kan beter die technologische inspanningen leveren voor iets waar we echt iets aan hebben.