Productieverlies van Belgische autosector geschat op 17.725 voertuigen

Photo News
Het productieverlies in de auto-industrie door de coronacrisis ligt in ons land momenteel rond de 17.725 voertuigen. Dat schat de Europese sectororganisatie ACEA. In België zijn volgens de organisatie voorts minstens 30.000 banen geraakt door fabriekssluitingen.

Door de coronacrisis hebben veel auto-, vrachtwagen- en busbouwers hun fabrieken in Europa stilgelegd. Daardoor zijn ondertussen in totaal al bijna 1,5 miljoen voertuigen minder geproduceerd. De gemiddelde sluitingsperiode bedraagt momenteel achttien werkdagen, berekende ACEA.

De impact op de volledige toeleveringsketen van de auto-industrie is duidelijk nog ingrijpender

Europese sectororganisatie ACEA


In heel Europa werden daarnaast al bijna 1,14 miljoen werknemers van constructeurs geconfronteerd met fabriekssluitingen. Dat getal houdt alleen rekening met directe jobs bij de constructeurs. “De impact op de volledige toeleveringsketen van de auto-industrie is duidelijk nog ingrijpender", klinkt het.

Lees ook: Autoverkoop in Duitsland keldert door coronacrisis
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Marnik Van Moorleghem

    Mag ook weleens voelbaar worden in de autosector,een fiets en te voet gaat ook nog en veel milieuvriendelijker.

  • Jean Desmet

    Goed voor het milieu en voor mezelf ik geniet van tijdelijke werkloos