Primeur: in Londen koop je voortaan een auto uit de automaat

Auto-automaat in Londen
AutoTrader Auto-automaat in Londen
Inwoners van Groot-Brittannië kunnen vanaf nu een nieuwe elektrische auto kopen uit een ‘auto-automaat’ in Londen. Betalen kan contactloos.

Met het pop-upsysteem kunnen bestuurders in de Britse hoofdstad achter het stuur van een gloednieuwe auto stappen zonder het gedoe van een dealer. Het innovatieve systeem is geïnstalleerd door verkoopsite AutoTrader. De machine stelt voorbijgangers in staat om een ​​gloednieuwe elektrische Renault Zoe te kopen voor 16.000 pond (ongeveer 17.500 euro).

Wanneer er is betaald, wordt de sleutel van de Renault in een klein vakje geplaatst, waarna een automatische deur opengaat en je weg kunt rijden. Het systeem is ontworpen om de drempel weg te nemen die veel mensen voelen wanneer ze met een autodealer over de prijs moeten onderhandelen

Uit een recent onderzoek van de autowebsite bleek dat bijna 90 procent van de Britten zich ongemakkelijk of beschaamd voelt bij het afdingen tijdens het kopen van een nieuwe auto. De machine staat op Spitalfields Market in Londen. Een team van zes ingenieurs besteedde drie maanden aan het ontwerpen en bouwen van de auto-automaat.
25 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Johan Van Biesen

  Hoe komt het dat dezelfde wagen hier meer dan 25.000€ kost?????

 • Marc Casier

  Je kan er mee wegrijden "als" de batterij is opgeladen!

 • Jan Delafontaine

  Da's goed. Dan moeten we naar al die zever van de oplichter, ik bedoel autoverkoper niet meer luisteren.

 • Jean Vandepitte

  Hallo beste mensen....In elk land is het systeem van verzekering en inschrijving verschillend, dus....waarom zeggen dat het niet kàn ????? Niet voor niets heeft het zes mensen drie maanden gekost om zoiets te ontwerpen !!!

 • Renaat Moerman

  Niets nieuws aan : ik kocht 2,5 jaar geleden mijn Tesla S al online. Bovendien heeft iedereen dezelfde voorwaarden en prijs.