Premier rijdt eerste Volvo XC40 van de band in Gentse fabriek

BELGA
Premier Charles Michel heeft bij Volvo Car in Gent de eerste seriegebouwde Volvo XC40 van de band gereden. Daarmee gaf hij het officiële startschot voor de productie van de nieuwe compacte SUV. Ook de Gentse burgemeester Daniël Termont, gouverneur van Oost-Vlaanderen Jan Briers en Gents havenschepen Matthias De Clercq tekenden present.

De nieuwe XC40, waarvoor Volvo al meer dan 13.000 bestellingen kreeg, is de eerste kleine SUV van de Zweedse autobouwer en het eerste model op Volvo's nieuwe modulaire platform voor kleine wagens. De eerste leveringen zijn gepland voor begin volgend jaar.

"Dit is een grote dag voor Gent, het bedrijf en alle medewerkers hier", zegt Hakan Samuelsson, topman van Volvo Car. "Onze mensen hebben lange dagen en vele uren gewerkt om de fabriek klaar te maken voor de productie van de XC40 en ze hebben uitstekend werk geleverd. De XC40 betekent een mooie toekomst voor Gent en voor Volvo Cars."

"Vertrouwen in de toekomst"

"Dit is een van de concrete resultaten van de beslissingen die de regering neemt. Volvo is een belangrijk bedrijf en geeft een teken van vertrouwen voor de toekomst", aldus premier Michel. "Als we meer welvaart willen, moeten we de juiste beslissingen nemen. 'Jobs, jobs, jobs' is niet enkel een slogan, het is een overtuiging."

Michel benadrukt dat de autosector een belangrijke sector is en blijft in België. "Ik zal daarom altijd aandachtig en alert blijven, en proberen de dialoog met de bedrijven op te starten en te onderhouden. Absolute zekerheid heb je nooit, maar je kan wel omstandigheden creëren die zorgen voor een optimaal kader."

BELGA

91.000 auto's in 2018

Gent is een van de twee autofabrieken van Volvo Car in Europa en produceert al Volvo's sinds 1965. Tot voor kort produceerde de fabriek in Gent de eerste generatie van Volvo's populaire middelgrote SUV, de XC60. Vandaag lopen er ook nog de V40, S60 en V60 van de band. In de komende weken zal het volume van de XC40 gestaag opgetrokken worden tot 567 wagens op weekbasis, goed voor meer dan 2.000 XC40's dit jaar. Voor 2018 wordt gemikt op een volume van 91.000 auto's van het model XC40.

Bij Volvo Car Gent werken zowat 5.500 mensen.

BELGA6 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Johan Van Biesen

  Waar veel mensen geen rekening mee houden bij de aankoop van een modieuze SUV, de grote wielen! Dat wil zeggen zeer dure banden, de meeste rijden nu al met versleten banden omdat ze geen geld meer hebben, zelfs in de winter, dan kunnen ze geen winterbanden kopen wegens te duur, en de veiligheid van de andere weggebruikers, daar houden deze egoïsten geen rekening mee, zolang ze maar kunnen stoefen met hun blinkende bak.

 • nand nuyts

  Met een stevige vanafprijs van respectievelijk €48.700 of €50.600, dat is een koopje...!!!

 • JAN krommentak

  Dat is nog geen elektrische wagen ? dus waarom word die gepromoot door onze eerste minister men wil de auto toch uit de grote steden om de vervuiling tegen te gaan

 • Erhan Kocaman

  Ziet er mooi uit.!

 • Patrick Beelen

  Dat deden ze vroeger bij Ford Genk ook,behalve bij de sluiting toen zag je geen ene.