Porsche officieel verdacht van dieselfraude

Illustratiebeeld
Photo News Illustratiebeeld
Justitie in Duitsland verdenkt het automerk Porsche nu officieel van gesjoemel met dieselmotoren. Openbaar aanklagers in Stuttgart zijn een onderzoek naar het Volkswagen-onderdeel begonnen. 

Autoriteiten deden in april al een inval bij vestigingen van de sportwagenfabrikant. Die acties waren gericht tegen drie medewerkers van Porsche, onder wie een directielid. Zij werden verdacht van bedrog en misleiding.

Eerder werd Porsche ook al eens onderzocht wegens het dieselschandaal. In het najaar van 2016 riep het merk dieselauto’s van het type Macan terug. Een jaar later werd de Cayenne met 3 liter dieselmotor verboden door de Duitse verkeersminister.

Dieselgate

Moederbedrijf Volkswagen was de spil in een groot dieselschandaal dat in 2015 aan het licht kwam. Het Duitse autoconcern bleek de werkelijke uitstootwaarden van dieselmotoren te hebben gemanipuleerd bij emissietests. Volkswagen trok al tientallen miljarden uit voor schikkingen, boetes en schadevergoedingen als gevolg van het schandaal.
10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Karel Van Campenhout

  Joris Peeters ge hebt gelijk. Maar ja de vlamingen willen Duitse sjoemelbakken.

 • Joris Peeters

  Franse diesels zijn de beste, dat is algemeen geweten, de duitse konden er niet tegenop en begonnen te sjoemelen.

 • thomas janssens

  Zolang mensen auto's verafgoden kopen ze toch hun stukje ijzer met plastiek op vier wielen... De auto-industrie maakt het echt niets uit...Volkswagen vraagt zowiezo waanzinnige bedragen voor herstellingen :)

 • Guido Claes

  En waarom worden in Europa de bedrogenen niet vergoed. In de VS hebben ze anders al dik moeten betalen.

 • Martin Meuris

  Iedereen wist en weet nog dat de cijfers van verbruik en CO2 die de constructeurs opgeven nooit juist zijn omdat ze niet in reële omstandigheden zijn gemeten. Dat geldt niet alleen voor de VW groep, maar het ergste is dat alle regeringen er nooit op ingespeeld hebben maar nu de berekeningen van CO2 en andere uitstoten niet meer kloppen worden ze wakker.